Digidexo.com

Hva er behandlingen for overflatisk basalcelle hudkreft?

Basalcellekreft --- en type hudkreft --- er den vanligste diagnosen kreft i verden, ifølge Skin Cancer Foundation. Lesjoner dannes i epidermis (øverste laget av huden). Overflatisk basalcellekreft er preget av nonaggressive flere saktevoksende rosa eller røde lesjoner. Soling står for majoriteten av lesjoner, men lesjonene kan noen ganger vises på ueksponerte områder. Dette kreft vanligvis ikke sprer seg utover huden, men forsinket behandling kan resultere i skjemmende og andre problemer.

Aktuelt Behandlinger

Leger bruker noen ganger aktuelle behandlinger som inneholder kjemoterapi eller immun-system modulerende midler, ifølge Dr. Michael Ramsey of Emedicine.com. De vanligste behandlinger inkluderer imiquimod, som oppfordrer immunsystem til å bekjempe kreftceller. Behandlingen består av fem ukentlige anvendelser av kremen i minst seks uker. Den kur rate varierer fra 80 til 90 prosent, ifølge Skin Care Foundation. Du kan ikke bruke denne behandlingen hvis du har noen form for unormal immunforsvar eller på lesjoner i hode og nakke.

Kjemoterapi narkotika 5-Fluorouracil (5-FU), i kremform, behandler også overflatisk basalcellekreft. Det bryter med kreften evne til å produsere nye celler. Et typisk forløp av behandling innebærer to ganger daglig søknader om tre til seks uker, og har en lignende suksessrate som imiquimod, ifølge stiftelsen.

Fotodynamisk terapi

Fotodynamisk terapi innebærer å bruke medisiner for å lesjoner som øker deres følsomhet for lys. Bruke en sterk lys til disse områdene aktiverer medisin og hjelper ødelegge cancerous saken. Det fungerer spesielt godt for overfladiske lesjoner, i henhold til Ramsey. Denne behandlingen har ikke godkjennelse fra amerikanske Food and Drug Administration for hudkreft i særdeleshet, men har vært brukt i denne off-label formål i over 20 år. Du trenger for å beskytte deg mot solen i to dager etter behandling.

Kirurgiske prosedyrer

Kirurgiske prosedyrer for å fjerne overfladiske basalcellekreft innebærer kutting eller skrape bort kreftvev. Noen av disse fremgangsmåter krever fjerning av en margin på frisk hud rundt lesjonen å sikre at alle maligne vev har blitt fjernet, noe som øker risikoen for arrdannelse.

Kryoterapi

Kryoterapi bruker flytende nitrogen for å ødelegge svulsten. Ramsey bemerker denne behandlingen kan effektivt behandle nonaggressive basalcellekreft, men bare svært erfarne cryosurgeons bruke det til dette formålet som erfaring med prosedyren spiller en stor rolle i behandling suksess. Denne behandlingen kan føre til arrdannelse.