Digidexo.com

Psykologiske Symptomer: Rett, humørsvingninger og Rage

Psykologiske Symptomer: Rett, humørsvingninger og Rage


Helsepersonell bruke "Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders» (DSM) til riktig diagnostisere psykiske lidelser. Nøyaktig identifisering psykiske lidelser kan være vanskelig, selv for fagfolk. Nøye vurdering av atferd er nødvendig for å unngå feildiagnostisering. Psykologiske symptomer på rett, humørsvingninger og raseri tilsvarer diagnosen bipolar lidelse. Forskere har ikke fastslått årsaken til bipolar lidelse (tidligere kjent som manisk depresjon). Lider bruker medisiner og terapi for å kontrollere bipolar lidelse.

Mood Swings

De plutselige humørsvingninger assosiert med bipolar lidelse varierer fra tristhet og depresjon til mani og eufori. De brå humørsvingninger kalles episoder, og personer som lider av bipolar lidelse øvelse lite selvbeherskelse eller sunn dømmekraft i løpet av maniske og depressive episoder. Perioder med uhemmet følelser og uansvarlighet ofte føre til ødeleggende konsekvenser.

Mani

The National Institute of Mental Health (NIMH) beskriver mani som en "altfor glad, over begeistret" tilstand, men raseri og rett er også trekk av mani. Den NIMH bemerker at "Personer med bipolar lidelse også kan være eksplosiv og irritabel under en stemning episode." Symptomer på en manisk episode inkluderer mangel på selvkontroll, rask tale, manglende evne til å sove, overdreven aktivitet, rus, uoppmerksomhet, dårlig dømmekraft, vilkårlige utgifter eller seksuell aktivitet, overdrevet selvtillit betydning og en følelse av rett basert på oppblåste selv følelse.

Depresjon

Mania er polar motsatte er depresjon, preget av en følelse av håpløshet og hjelpeløshet som ofte fører til selvmordstanker. Under en depressiv episode, individer har lav energi og humør, sammen med vedvarende følelser av tristhet, verdiløshet og håpløshet. De kan trekke seg fra venner, mister interesse for aktiviteter, lider lav selvfølelse og tenke på selvmord og død.

Typer av bipolar lidelse

Type I er den mest alvorlige formen for bipolar lidelse. Personer med type I bipolar lidelse har opplevd minst én episode av den høyeste grad av mani etterfulgt av alvorlig depresjon. Lider av type II bipolar lidelse lider lavere nivå maniske episoder, eller hypomani. Under hypomani, enkeltpersoner er ofte mer utadvendt, vennlig og animert og har høy energi og en positiv holdning. Men hypomani inkluderer ofte irritabilitet, dårlig beslutningstaking og en episode av depresjon.