Digidexo.com

Intrauterin Device Infeksjon

Intrauterin Device Infeksjon


En intrauterin enheten er en liten enhet plassert inne i livmoren av en lege med henblikk på å forårsake langtids prevensjon. Det gjør den ved å skrape veggene i livmoren slik at egg ikke kan implantatet. Det er en liten risiko for å utvikle en vaginal eller genital infeksjon når spiralen er på plass, spesielt i løpet av de første tre til fire uker. Denne risikoen er økt hvis kvinnen har flere sex-partnere.

Typer

Vaginal og genital infeksjoner kan være forårsaket av en rekke årsaker, inkludert virus, bakterier, ikke-kreftsvulster, kreft og fremmedlegemer. En intrauterine enhet øker en kvinnes sjanse for å utvikle disse infeksjonene. De omfatter også bakteriell vaginose, candida vaginitt og trichomonas vaginitis.

Symptomer

Symptomer på bakteriell vaginose inkluderer endring av mengde, farge eller lukt av utflod, smertefull vannlating, lys vaginal blødning, vaginal kløe og smerter under samleie. I candida vaginitis, er det vanligste symptom kløe, men det kan også være en tykk utladning som ligner cottage cheese. En grønnaktig hvit skummende utflod er til stede i trichomonas vaginitis.

Advarsel

Du bør sannsynligvis se en lege hvis du har aldri hatt en vaginal infeksjon, særlig hvis du har hatt en spiral satt inn nylig. Se også legen din hvis du har prøvd å behandle symptomene uten hell med over-the-counter medisiner, hvis du får feber eller merke en uvanlig utflod.

Diagnose

En bekken eksamen er nødvendig for å diagnostisere bakteriell vaginose. Dette er nødvendig for å se etter tilstedeværelsen av en utladning og en ubehagelig lukt fishy. Nivået av surhet kan bli målt og prøvene kan bli kontrollert under et mikroskop. Candida vaginitt er også diagnostisert gjennom en bekken eksamen. Surhet eller alkalitet av skjeden blir målt ved en prøve som er tatt, og observert under et mikroskop for gjærceller. I et tilfelle av trichomonas vaginitis, er betennelse i skjeden funnet av en bekken eksamen. Igjen, blir cellene tatt for å bestemme om infeksjon er til stede.

Behandling

Behandlinger for disse infeksjonene kan være fullstendig kurert i noen tilfeller, men i andre, det bare lindrer symptomene og forkorter tiden det påvirker personen. Et eksempel på dette er herpes simplex, som ikke kan herdes; antivirale midler kan redusere virkningen av viruset, selv om. Andre behandlinger for infeksjoner i vulval og vaginal områder er vaginale kremer, en sur løsning for genital warts, frysing eller brenning warts av, eller behandling av seksualpartnere, avhengig av visse betingelser.