Digidexo.com

Mini-Stroke Tegn å se etter

Mini-Stroke Tegn å se etter


Forbigående iskemiske anfall, ofte referert til som mini-slag, er alvorlige medisinsk nødhjelp. En mini-slag oppstår når hjernen mister oksygen og blod forsyninger midlertidig. Mini-taktere er ledsaget av et sett av symptomer betegner tap av hjernefunksjon. De fleste mini-slag løse seg selv i løpet av 24 timer, og blod- og oksygenforsyningen til hjernen CV. De fleste symptomene forsvinner i løpet av 10 minutter. Erkjenner sett av symptomer som oppstår under en mini-slag er avgjørende for å sikre forsvarlig legehjelp og hindre fremtidige angrep.

Amaurosis fugax

Amaurosis fugax er et symptom på et mini-slag som fører til plutselig tap av synet på ett øye. Blindhet er midlertidig, vanligvis avtar i løpet av få minutter. The mini-slag forårsaker rusk fra en arterie nær øyet å kutte av sirkulasjon på netthinnen, og dermed blokkerer synet på det aktuelle øyet.

Afasi

Afasi er en gresk begrep som betyr "ingen tale." Afasi er karakterisert som tap eller avhopp av vokal eller visuell kommunikasjon. I noen tilfeller individer også miste evnen til å forstå tale. Noen ganger kan en mini-takts svekker den venstre side av hjernen, som er det området som styrer tale. Symptomene vanligvis vare i noen få minutter, og deretter avta.

Ataxia

Ataxia under en mini-slag fører til tap av koordinasjon i kroppen, noe som gjør en person ser ut til å være ustø som han går. En mini-slag kan ha negativ innvirkning på lillehjernen, forårsaker ustøhet og problemer med å gå.

Svimmelhet og Besvimelse

Svimmelhet, kan plutselige fall og besvimelse forekomme under en mini-slag. Enkelte kan oppleve å spinne eller hvirvlende sensasjoner. De kan bli påført en dråpe angrep, noe som er en uventet faller til bakken som et resultat av å miste visse funksjoner i nervesystemet. Et individ kan også gli inn og ut av bevissthet under en mini-slag. Noen av disse symptomene av seg selv, eller i tandem med andre, er grunn til bekymring for en mini-slag.

Gjentakende Symptomer

Ti prosent av personer som har mini-slag vil ha en full slag i løpet av tre måneder, slik at enkeltpersoner bør søke lege ved første tegn på problemer. Etter en mini-slag, bør en pasient gjennomgå en undersøkelse og blodprøver, og få en CT scan. Selv om symptomene avtar, trenger en person til å ta kontakt med sin primære omsorgsperson så snart som mulig.