Digidexo.com

Hjemmelaget tannkrem med natron og peroxide

Hjemmelaget tannkrem med natron og peroxide


Å lage din egen tannkrem bruker natron og hydrogen peroxide kan hjelpe deg å kutte ned på husholdningskostnader uten å ofre kvaliteten. Hjemmelaget tannkrem er billig og effektiv. Før kommersielle tannkrem ble tilgjengelig, blandet familiene deres tannkrem hjemme. Kombinasjonen av natron og hydrogen peroxide dreper bakterier og bakterier i munnen mens whitening dine tenner og frisket pusten.

Oppskrift

Oppskriften på hjemmelaget tannkrem bruker natron og hydrogen peroxide er enkel. Bland to spiseskjeer natron med 1 spiseskje 3 prosent løsning hydrogen peroxide. Sørg for at din hydrogen peroxide er en 3 prosent løsning eller mindre før blanding. Enhver sterkere løsningen vil være skadelig for deg. Som du blande ingrediensene, vil en tykk pasta form. Legg ekstra hydrogen peroxide til pastaen å tynne den til ønsket konsistens. Plasser tannkrem i en ren krukke, skru på lokket tett og lagre i medisinskapet på badet ditt i opptil en måned.

Tilsetningsstoffer

Selv om hjemmelaget tannkrem er effektive, de smaker ikke godt. Natron og peroxide tannkrem har en sterk bitter smak. Du kan forbedre smaken av tannkrem ved å legge ett femtinitti dråper peppermynte eller vintergrønnolje. Tilsetning av knust modne jordbær til blandingen er en annen måte å forbedre smaken. Syrene som finnes i jordbær også hjelpe bleke tennene. Chopping opp tørket sitron eller appelsin rinds i små flak og blande dem inn i tannkrem gir en lys sitrus smaken.

Fordeler

Baking soda er en naturlig deodorizer og bidrar til å friske pusten ved å drepe bakterier som forårsaker lukt. Baking soda fungerer også som et slipemiddel og gnir bort plakk og flekker fra tennene. Hydrogen peroxide svekker og bryter opp lag av bakterier som danner på tennene. Som peroxide svekker bakterier, natron bryter den opp og løsner den fra tennene. Hjemmelaget tannkrem er også billig å lage enn å kjøpe tannkrem fra butikken. En unse av hjemmelaget tannkrem koster 13 øre å gjøre, kontra å betale et gjennomsnitt på 54 cent en unse for butikk-kjøpte tannkrem.

Forsiktighetsregler

Pensle med en liten mengde av din hjemmelagde tannkrem første gang du bruker den. Skyll munnen grundig, og vente å se om ingrediensene har noen negative effekter. Enkelte individer kan ha mindre reaksjoner på natron eller hydrogen peroxide. Stopp bruke umiddelbart dersom noen bivirkninger blir lagt merke til.

Unngå inntak av din hjemmelagde tannkrem. Hydrogen peroxide er ikke ment å bli inntatt, og kan føre til negative effekter hvis store mengder er svelget. Ikke la små barn bruke tannkrem før de lærer ikke å svelge den. Hold din hjemmelagde tannkrem utilgjengelig fra små barn.