Digidexo.com

Hvordan Endre Sleep Cycle Etter arbeider på nattskift

Hvordan Endre Sleep Cycle Etter arbeider på nattskift


Arbeider på nattskift (vanligvis definert som 22:00 til 6 AM) kan være veldig forstyrrende for søvnsyklus. Kroppen vår fungerer naturlig i henhold til døgnrytmen; vi sover når det er mørkt og våkne når det er lys; så for kvelden skiftarbeidere, får en sunn mengde søvn på dagtid kan være en utfordring. I mer alvorlige tilfeller kan det bli definert som skiftarbeid uorden, men for folk flest er det fire trinn du kan ta for å sikre at du får den søvnen du trenger.

Bruksanvisning

Gjør søvn til en prioritet. Ideelt sett bør alle få syv til åtte timers søvn hver 24. time. Ifølge Cleveland Clinic, er det første du trenger å gjøre er å gå til sengs så snart som mulig etter jobb. En åtte timers skift tendens til å gi folk som "sliten, men kablet" følelse som gjør at du ønsker å løpe ærend, henge med venner eller være oppe og se på TV. Mens det er alltid ting som må bli gjort, craves kroppen din rutine, så etablere et sett tid til å gå til sengs og holde seg til det (som inkluderer off dager).

Opprett et miljø. Sørg for at din familie, venner eller romkamerater vet hvor viktig det er for deg å få åtte timers søvn, og be dem om å avstå fra å gjøre for mye støy. Begynne å forberede for sengs tidlig ved å slå av TV og radio og dimming lysene en time før du har tenkt å gå i dvale. Gjør noe beroligende som å lese, skrive eller bruke aromaterapi for å hjelpe deg å slappe av. Hvis du må, slå av telefonen og bruke en søvn maske som blokkerer ut lyset.

Sjekk din diett. Koffein forblir i systemet ditt i opptil seks timer etter at den er fortært, slik at siste pick-me-up før slutten av kvelden kan skape kaos på din søvnsyklus. Husk, brus og sjokolade er en skjult kilde til koffein, så prøv å bytte til koffeinfri kaffe og beroligende at søt tann med frukt eller granola barer. Hvis du er en røyker, er nikotin et stimulerende og en sigarett rett før sengetid vil avbryte søvnen din. Selv om alkohol fungerer som en depressant, og du kan sovne raskt, når kroppen din går inn i uttaket, er du sannsynligvis vil oppleve urolig søvn.

Få alvorlige. Hvis du opplever økt konsentrasjonsvansker, hukommelsesproblemer eller har noen nære samtaler under kjøring eller bruk av maskiner, kan det være på tide å se en lege eller se til å delta i en søvn studie. Skiftarbeid Disorder er en medisinsk anerkjent tilstand som kan behandles med reseptbelagte medisiner og kognitiv eller atferdsterapi.

Tips og advarsler

  • Ikke endre turnus for ofte. Kroppen din trenger kontinuitet.
  • Bruk dine fridager klokt og hvile.
  • Hvis du ikke har en søvn maske, som dekker vinduene med mørk stoff er en annen løsning.
  • Unngå å gjøre ting som å lese, studere eller å snakke i telefonen i sengen. Du bør bare bruke sengen for søvn.
  • Hold soverommet på en behagelig temperatur (mellom 54 og 75 grader)
  • Ikke spis store måltider rett før du går til sengs, vil kroppen jobbe for å fordøye maten, og holde deg oppdatert.