Digidexo.com

Om Tibiofibular Joint Pain

Den tibiofibular joint er materialet som holder leggbena mellom kneet og ankelen sammen. Enhver form for smerte som genereres av skade til denne felles kan være svært smertefullt. Det er også mulig at skade på tibiofibular leddet kan forårsake smerter i andre deler av kroppen, så vel.

Identifikasjon

Den tibiofibular felles er et ledd som forbinder den ytre skinnebenet i leggen kjent som fibula til større indre shin bein kjent som tibia. Det er faktisk to tibiofibular leddene i hver etappe. Det ene ligger rett under kneet der tibia møter fibula; den andre er plassert like over ankelen. De er ikke ledd i klassisk forstand at de er utformet for å tillate mye bevegelse, er deres jobb å holde shin bein sammen og gi rom for en lav grad av fleksibilitet når leggen er vridd.

Forvridning

Den tibiofibular felles kan bli forstuet som følge av traumer av en ulykke eller en sportsskade. Hvis kneet er helt bøyd og foten peker rett ned da dette kan sette en stor belastning på tibiofibular felles. En innvirkning på benet i denne stilling kan tvinge frem og fibula forskyve den ene eller begge av de tibiofibular leddene forårsaker alvorlig smerte.

Høy Ankel forstuing

En annen potensiell kilde for tibiofibular leddsmerter blir vanligvis referert til som et høyt ankel forstuing. Dette er når ankelen blir hyper-utvidet og forårsaker smerte der den nedre tibiofibular joint holder fibula og tibia sammen. Selv om en forstuing er ikke på langt nær så alvorlig som en forvridning, er smertene fortsatt betydelig.

Svake Sener

Ustabilitet av tibiofibular leddene på grunn av svake sener kan forårsake mye smerte. Smerten normalt sender fra tibiofibular joint plassert rett under kneet og ned til ankelen. Det er en særegen klikke støy som oppstår i løpet av denne svake felles tilstand, og bevegelse av kneet eller ankelen vil normalt reprodusere smerten. Denne tilstanden er noen ganger misdiagnosed som en avrevet menisken i kneet, som er brusk finnes på baksiden av selve kneleddet.

Referert Back Pain

Tibiofibular leddsmerter kan også lage referert smerte i korsryggen. På grunn av nærhet til isjiasnerven, kan en svak eller feil fungerende tibiofibular joint legge press på isjiasnerven når benet er bøyd i en bestemt vinkel. Dette presset stråler opp isjiasnerven og skaper smerter i ben og nedre del av ryggen.