Digidexo.com

Hva næringsstoffer er i grønne bønner?

Hva næringsstoffer er i grønne bønner?


Mange mennesker elsker grønne bønner, enten de er lett dampet, sautert i saus eller kokt myk. De er crunchy, saftig og smakfull, og de er helt nydelig med smør og slivered mandler. Og den beste delen om grønne bønner er at de ikke bare smake godt, de er stappfulle av vitaminer og mineraler.

Vitaminer

Grønne bønner er rett og slett lastet med vitaminer fra hele alfabetet - vitaminene A, B, C, E og K. De inneholder over en fjerdedel av den anbefalte daglige rasjon (RDA) av vitamin C, et næringsstoff som er nødvendig for et sunt immunforsvar . Vitamin K bidrar til å regulere blodpropper og kalsium bruk i kroppen. Grønne bønner er mor lode av vitamin K, som inneholder en heidundrende 120 prosent av RDA. De andre vitaminer er like nødvendig for våre vekst og helse.

Mineraler

Noen grønne grønnsaker vil også være en stor kilde til mineraler, og grønne bønner er ikke noe unntak. De inneholder over 10 nødvendige mineraler, herunder fosfor, kalsium og magnesium. Dette er nødvendig for riktig benhelse, blod stabilitet fartøyet og nervefunksjon.

Andre helsemessige fordeler

I tillegg til alle vitaminer og mineraler, grønne bønner også sport mange andre helsefordeler. De er høy i fiber - 4 g fiber per kopp, som er nesten 20 prosent av RDA for voksne. Fiber er nødvendig for mange av kroppens funksjoner skal fungere skikkelig.

Grønne bønner er fulle av vann, noe som svært få mennesker får nok av. De inneholder også protein, den viktigste byggesteinen i kroppen vår.

Måter å spise grønne bønner

Selv spise grønne bønner til frokost, lunsj og middag ville være veldig bra for deg, som kan bli monotont. Men det er mange måter å tilberede denne deilige maten, noe som bør gi rikelig med variasjon.

Foruten å være ganske god rå, kan de lett dampet og spist vanlig eller med smør. En annen måte å lage dem er å spre dem ut på en velsmurt cookie ark. Stek dem i en 350-graders F ovnen i ca en halv time, eller til den er litt stekt. Salt sjenerøst, og spise varm.

Konklusjon

Grønne bønner er en drivkraft mat, i tillegg smaker friskt og deilig. De gir nesten alle typer næringsstoffer: vitaminer, mineraler, fiber og protein. Deres lys grønn farge og saftig kjøtt gjør dem en glede å spise. De kan være en snack mat, en gourmet tallerken eller rett og slett en familievennlig siderett. Hva mer kan du be om?