Digidexo.com

10 fakta om hvorfor røyking er dårlig for deg

10 fakta om hvorfor røyking er dårlig for deg


Sjansene er du sannsynligvis allerede vet at røyking er dårlig for deg, men du vet kanskje ikke hele historien. De negative konsekvensene av røyking påvirker nesten alle aspekter av livet ditt på måter du kanskje ikke engang har våget å forestille seg. Utdanning selv om det brede spekter av problemer røyking kan føre til er en effektiv påminnelse om å ikke begynne å røyke --Hvis du ikke røyker allerede-og en sterk kilde til motivasjon for å slutte, hvis du gjør.

Flere rynker

Ifølge Michelle Aszterbaum, MD, en hudlege i Newport Beach, California., Akselererer røyking aldringsprosessen i huden, og skaper flere rynker i prosessen. "Det hemmer kroppens evne til å reparere skader forårsaket av miljøet," sier Aszterbaum.

Forårsaker hjerteproblemer

Røyking spiller en stor rolle i å øke dine sjanser for å utvikle hjertesykdom, den hyppigste dødsårsaken blant både menn og kvinner i henhold til Lehigh Valley helsenett.

Kostbar

Konsekvensene av å røyke er ikke begrenset til helseproblemer; røyking er også dårlig for deg økonomisk. Den gjennomsnittlige prisen på en pakke sigaretter er rett rundt $ 4 i 2011, som legger opp raskt, spesielt for storrøykere. Ta hensyn til de ekstra medisinske regninger du kanskje trenger å betale senere i livet, og røyking kan bryte banken for deg.

Øker Angst

The National Institute of Drug Abuse rapporterer at ungdoms røykere er mer sannsynlig å ha angstlidelser og symptomer på depresjon enn tenåringer som ikke røyker. NIDA hevder også at forskere funnet ungdoms røyke 15 ganger mer sannsynlig å ha panikkanfall enn ikke-røykere tenåringer.

Hindrer Athletic Evne

Røyking gjør vondt også din helse ved å gjøre det vanskeligere for deg å trene. Over tid, røykere mister evnen til å kjøre så langt, eller så fort som ikke-røykere, uavhengig av alder.

Årsaker Fertilitet Issues

Kvinnelige røykere har en vanskeligere tid å bli gravid, mens mannlige røykere vanligvis opplever lavere sperm teller, kompliserer fruktbarhet prosessen for begge kjønn. Menn som røyker jevnlig er også større risiko for erektil dysfunksjon.

Ødelegger tennene dine

Over tid vil effekten av røyking ødelegge utseendet på tennene dine. Dreven røyking fører til tannkjøttsykdom og tannråte, og i tilfelle du er heldig nok til å unngå disse problemene, vil tennene fortsatt ta på seg en farget, gul utseende fra nikotin.

Øker kreftrisiko

Røyking øker betydelig risikoen for kreft overalt i kroppen din. Du setter din mage, blære, bukspyttkjertel, lunger og hals i fare hver gang du tenner en sigarett.

Hurts Your Love Life

I tillegg til et stort utvalg av andre problemer det forårsaker, røyking utgjør sosiale konsekvenser for deg også. Den australske Medical Journal publiserte en artikkel som hevder røykere er mer sannsynlig å finne seg selv uten en betydelig andre enn de som ikke røyker.

Forverres Premenstruelt syndrom

En studie utført ved University of Massachusetts i 2008 viste at kvinnelige røykere var mer enn dobbelt så stor risiko for å utvikle premenstruelt syndrom enn ikke-røykere. Dette betyr merkbart flere humørsvingninger, kviser, kramper og oppblåsthet under den månedlige syklus, som vil oppstå uberegnelig.