Digidexo.com

Post Kirurgisk Tethered Cord syndrom

Tethered ledningen syndrom er en tilstand karakterisert ved en unormal vev vedlegg til ryggmargen. Oftere referert til som tjoret ryggmarg syndrom, begrenser denne fusjon av vev den totale bevegelse av ryggmargen, som resulterer i relativt ubehagelig og uforklarlige symptomer. Selv om de fleste tilfeller av tethered ryggmargen er et resultat av en medfødt defekt, er det mulig å utvikle denne unormale vedlegget under healing prosessen etter en spinal kirurgi, spesielt i tilfeller av flere kirurgiske prosedyrer. Dette vil i hovedsak gjøre innlegget kirurgisk tethered ledningen syndrom en potensiell komplikasjon av ryggoperasjon.

Identifikasjon

Når tuppen av ryggmargen sikringer med andre vev langs nedre ryggraden, slik som sin beskyttende slimhinnen, kan det føre til en tethered ledningen. Og når ledningen er bundet, ikke bare gjør dette begrenser sin bevegelse, men det kan også produsere noen stretching, spesielt hos barn. Dette skyldes i stor grad det faktum at barn ikke er ennå fullt utvokst, herunder lengden på ryggraden. Som vi alder og øker i høyde, holder det sammensmeltede delen bunnen av ryggmargen bundet, slik at den unormalt strekk. Men det er også mulig for denne oppblåsthet å skje når vi beveger oss, så selv voksne kan lide ledningen strekker etter et kirurgisk inngrep.

Symptomer

En av de viktigste symptomene på innlegget kirurgisk tethered ledningen er smerte. Men denne smerten er ikke bare isolert til baksiden; du kan også oppleve en viss grad av smerte i bena. Smerte er ofte ledsaget av sensasjonen av prikking eller nummenhet og enda et tap av styrke i din rygg og ben. Dette kan påvirke holdning og ganglag samt andre musklene i ryggen, noe som resulterer i spasmer. Du kan begynne å lide sak som involverer vannlating og avføring, for eksempel en økt frekvens, haster og selv inkontinens. I noen situasjoner kan et smilehull eller misfarging dannes på deg korsryggen, i nærheten av området tethering.

Komplikasjoner

Som med nesten alle forhold som kan påvirke kroppen, er innlegget kirurgisk tethered ledningen syndrom ikke uten komplikasjoner. Hvis venstre ubehandlet, kan du begynne å utvikle lesjoner eller cyster langs oppblåst områder av ryggmargen. Dette kan forverre smerter, nummenhet og svakhet innenfor de tilknyttede vedheng og tilbake.

Behandling

Kirurgisk reparasjon er egentlig den eneste form for behandling for post kirurgisk tethered ledningen syndrom. De fusjonerte er behov for å bli "detethered" for ledningen for å gå tilbake til det normale. Dette bør lindre symptomene på tilstanden og redusere sjansene for andre komplikasjoner som kan oppstå fra tethering. Men ikke alle er en levedyktig kandidat for kirurgi. I denne situasjonen, er nerveendene kuttet, og dermed eliminere mange av de tilknyttede symptomer mens du fremdeles holder ledningen tethered.

Prognose

Uansett situasjon, de fleste er i stand til å vende tilbake til en normal hverdag fri for smerter og andre symptomer. Hvis ledningen er i stand til å bli detethered, oppfølgingsbesøk er ofte nødvendig for å sikre at lesjonen eller cyster danner ikke langs ryggmargen.