Digidexo.com

Hvordan å behandle liktorn og hard hud på føttene

Ett av problemene folk har er liktorn og hard hud på føttene. Det finnes to typer liktorn harde og myke liktorn. De kan bli funnet på toppen av tærne eller på utsiden av foten. Liktorn kan danne under en callus på ballen av foten og være svært smertefullt. Her er noen ideer til å behandle liktorn.

Bruksanvisning

•  Det første du må gjøre er å konsultere med en podiatrist eller foten lege. Hvis du bestemmer deg for å behandle dem selv det er flere tiltak du kan gjøre hjemme. Du må ta en titt på skoene dine og se hvorfor de ikke passer ordentlig. Hvis skoene er feil størrelse de kan føre til at du har en mais eller callus når foten gnir på siden av skoen. Sørg for å trimme tåneglene. Skjær hver tånegl rett over så det ikke går ut foran på tåen.

Hvis du har smerter fra liktorn kan du suge føttene i en løsning av Epson salter og varmt vann. Du kan deretter vikle korn i en pose med is, og etter en time eller så gni mais med en pimpstein. Du kan kutte korn eller callus men dette kan føre til infeksjoner så det er ikke tilrådelig. Du kan gå til den lokale stoffet butikken og få noen pads som er laget for liktorn, vil dette bidra til å beskytte området når du er iført sko. Når du har liktorn mellom tærne sette noen bomull eller myke pads der og dryss på noen baby makt for å bidra til å holde området tørt.

En annen ting du kan gjøre er å suge føttene i kamille te Dette vil gi deg noen lettelse, men sørg for å vaske med såpe og vann etterpå. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en mais remover sørg for å kjøpe salisylsyre det er den eneste remover tilgjengelig over disk. Følg instruksjonene nøye, og bare bruke den til korn eller callus. Du bør alltid sjekke med legen din før du bruker noen av disse produktene på egen hånd. Hvis du etter 2 uker på den harde korn er der fortsatt, må du avslutte og gå til legen.

En annen hjem middel er å ta seks knust aspirin tabletter og en teskje av sitronsaft og bland dem sammen. Apple lim på callus og sette en plastpose på foten din. Dem vikle et varmt håndkle rundt plastposen. Vent 10 eller 15 minutter og fjerne posen og håndkle. Nå forsiktig gni callus med en pimpstein.