Digidexo.com

Tidlige tegn og symptomer på hjertesykdom

Tidlige tegn og symptomer på hjertesykdom


Ifølge Mayo Clinic, beskriver hjertesykdom sykdommer som angriper hjertet eller blodårer. Disse type sykdommer kan inkludere arrhythima problemer, hjertefeil eller koronarsykdom. Det kan også omfatte forhold som kan føre til hjerteinfarkt, angina eller slag. Selv infeksjoner som forstyrrer ditt hjertemuskelen eller rytmen av hjertet ditt anses aspekter av hjertesykdom. The Mayo Clinic sier at, "hjertesykdom dreper 40 prosent av folk i USA." Det er viktig, hvis du har blitt diagnostisert med en hjertesykdom, for å ta medisiner som foreskrevet av legen din og overvåkes nøye.

Heart Attack

Når du har et hjerteinfarkt, er blodtilførselen til hjertet plutselig begrenset, og cellene i ditt hjerte vil dø. Ifølge Centers for Disease Control, vil mer enn 785 000 amerikanere har en innledende hjerteinfarkt hvert år. Hvis du merker symptomer på ikke å kunne få igjen pusten, smerter i skuldre eller armer, brystsmerter eller følelse av å klemme i brystet, slapphet til poenget muligens besvimelse, eller smerter i kjeve, nakke eller rygg, søk øyeblikkelig hjelp. Kvinner er mer sannsynlig å føle som om de opplever fordøyelsesbesvær, for eksempel en brennende følelse i brystet.

Cardiovascular Disease

Når du har hjerte-og karsykdommer, blir blodkar smalere eller blokkert. Blod er da i stand til å flyte lett til ditt hjerte, hjerne og andre organer i kroppen din. Du kan ha angina (brystsmerter) eller åndenød. Du kan også føle smerte, kulde eller en lammende følelse i bena og armene. Ifølge Mayo Clinic, er mange tilfeller av hjerte-og karsykdommer ikke diagnostisert før du har opplevd et hjerteinfarkt, angina, hjertesvikt eller død.

Arytmi

Hjerte arytmi er en tilstand der hjertet slår uregelmessig. I de fleste tilfeller kan du føle en sensasjon hvor hjertet ditt flagrer, eller slår for fort (takykardi) eller for sakte (bradykardi). Du kan også legge merke til brystsmerter, pustevansker, eller en følelse av å være ør eller svimmel. Noen ganger kan du oppleve en synkope (besvimelse) episode.

Medfødt hjertefeil

En medfødt hjertefeil er et hjerte tilstand du er født med. En tilstand som kalles cyanose, eller når huden blir blå eller grå, kan bli lagt merke til. Du kan ha hevelse i bena, magen eller rundt øynene. Når du spiser, kan du ha problemer med å fange pusten.

Stroke

Man skulle ikke tro at et hjerneslag ikke ville være synonymt med hjertesykdom, men det er. Hvis en arterie blir blokkert, blodstrømmen til hjernen opphører, og hjerneceller begynner å dø. Ifølge Håp Heart Institute, er en slaglengde på grunn av en blokkert eller skadd arterien som fører til eller er funnet i hjernen. Hvis du har et hjerneslag, vil du oppleve mulig lammelse på den ene siden av kroppen, synsforstyrrelser (som tåkesyn), sløret tale, manglende evne til å gå eller en hodepine som vises plutselig og kan ikke lindres.

Infeksjoner

Ifølge Mayo Clinic, er det tre typer infeksjoner som kan føre til hjertesykdom: perikarditt, myokarditt og endokarditt. Med perikarditt, vil vevet som omgir hjertet ditt bli påvirket. Myokarditt er når midten av hjertevegger er berørt. Endokarditt er når membranen som skiller hjerteklaffene og kamre er berørt. Du kan begynne å utvikle en feber, hevelse i nedre ekstremiteter og magen, hjerterytmeforstyrrelser, tretthet, hoste eller utslett.

Søker Behandling

Det er viktig at hvis på noe tidspunkt du opplever noen symptomer, å søke legehjelp. Hvis venstre ubehandlet, kan hjertesykdom være dødelig. Hvis det oppdages tidlig, kan hjertesykdom behandles med medisiner eller kirurgi. Hvis du på noe tidspunkt føler du at du nettopp har hatt hjerteinfarkt, søke hjelp umiddelbart. Jo før du søker behandling, jo mindre sannsynlig er det at du har hjerteskade. Dette gjelder spesielt for kvinner. Ifølge Hjerte friske kvinner, mange kvinner har en tendens til å vente før de søker behandling etter å ha et hjerteinfarkt, som er grunnen til skaden som er gjort er større for kvinner enn for menn.