Digidexo.com

Hvordan ikke kroppen bruke vitamin A?

Breaking Down Vitamin A

Vitamin A er en av de essensielle næringsstoffer som kroppen trenger for å fungere. Det er funnet i en rekke matvarer som er lett tilgjengelig, som er den viktigste kilde til vitamin A for kroppen. Disse matvarer inneholder lever, spinat, søtpoteter og gulrøtter, blant andre. Det kan også bli funnet i mange vitamintilskudd som er tilgjengelige på narkotika og dagligvarebutikker. Når mat det spises og fordøyd, blir vitamin brutt ned til retinol (den enkleste form for vitamin A for kroppen å absorbere) og deretter fordelt i hele kroppen, som bruker det på en rekke forskjellige måter.

Vitamin A og Visjon

En måte kroppen bruker vitamin A er i retina. Kroppen er i stand til å bruke vitamin A i etableringen av rhodopsin. Disse er de stavformede deler av netthinnen og er viktig på den måten vi ser. Rhodopsin er nødvendig for å se svart og hvitt, og også for å se om natten. Uten dem, lider kroppen fra nightblindness. Kroppen bruker vitamin A for å etterfylle netthinne tilgang på rhodopsin. Dette er grunnen til at vitamin A er så viktig for en persons visjon og en grunn til at gulrøtter er tenkt å være en av de beste mat for visjon.

Vitamin A og Skin

En annen måte kroppen bruker vitamin A er ved å konvertere den til retinol og bruke det til å helbrede huden. Selv om dette fortsatt blir undersøkt, er vitamin A en av de eneste vitaminer og næringsstoffer som viser en dramatisk endring i huden når tatt i bruk. For en, er det i stand til å drastisk redusere sekret av talgkjertlene. Når disse kjertler skiller oljer, er kviser dannes på huden, slik at når kroppen bruker vitamin A, det bidrar til å hindre urenheter. I tillegg, vitamin reduserer også antallet av bakterier i kanalene og porene i huden.

Vitamin A som en antioksidant

Vitamin A er også brukt av kroppen som en antioksidant. Antioksidanter bidra til å bekjempe av formasjonen og angrep av frie radikaler. Disse er ansvarlige for å angripe viktige celler i kroppen, inkludert de som er involvert i immunsystemet. Ved å konvertere noen av vitamin A i antioksidanter, er kroppen i stand til å bruke dem i forsvaret av disse frie radikaler og dermed holde kroppen sunn og beskytte den mot sykdom eller skade.