Digidexo.com

Tegn og symptomer på hjerte-og karsykdommer

Kardiovaskulær sykdom, også kjent som hjertesykdom, er den øverste årsaken til død hos både kvinner og menn over hele verden, ifølge Mayo Clinic. Førti prosent av alle dødsfall i USA er forårsaket av hjerte-og karsykdommer. Generelt, er hjertesykdom et begrep som først og fremst innebærer blokkerte eller innsnevrede blodårer. Denne forekomsten kan forårsake mange tegn og symptomer. Å vite hvordan du kan gjenkjenne dem kan redde livet ditt.

Brystsmerter

Brystsmerter er et vanlig tegn på hjertesykdom. Selv den minste smerte bør sjekkes av lege. Noen ganger diagnostisering av hjertesykdom ikke skje før brystsmerter blir alvorlig og et hjerteinfarkt oppstår.

Kortpustethet

I tillegg til brystsmerte, kortpustethet kan også oppstå med hjertesykdom. Kortpustethet refererer til en manglende evne til å puste dypt og fullt. Dette kan være et viktig faresignal, så må du diskutere dette med legen din hvis du merker perioder hvor har du problemer med å puste.

Ekstremitet smerte

På grunn av manglende evne til hjertet å pumpe blodet effektivt, som et resultat av innsnevring eller blokkering, smerte eller svakhet i ekstremiteter kan kjennes. Dette kan også være ledsaget av en kulde i ekstremiteter.

Arytmi

Arytmi kan også være et symptom på hjerte-og karsykdommer. En unormal hjerterytme kan signalisere at noe er galt med hjertet muskelen selv. Flagrende og overdreven hjerteslag bør alle bli diskutert med legen din.

Forebygging

Hjerte-og karsykdommer kan forebygges med litt arbeid. Opprettholde et hjerte sunt kosthold og regelmessig mosjon tidsplan vil bidra til å hindre innsnevring og blokkering av arterier, som kan føre til hjertesykdom. I tillegg kan holde kroppen fri for giftstoffer som sigarettrøyk, alkohol og narkotika bidra til å forhindre hjerte-og karsykdommer.