Digidexo.com

Fordeler med Vitamin B12

Vitamin B12 er et næringsstoff som er nødvendig for menneskeliv, og er nødvendig for sunn funksjon av nerveceller og blod. Det er også involvert i etableringen av DNA. Vitamin B12-mangel kan føre til alvorlige helseproblemer.

Kilder

Vitamin B12 er hentet hovedsakelig fra animalske produkter. Kjøtt, fisk, fjærfe, meieriprodukter og forsterkede frokostblandinger inneholder vitamin B12.

Mangel

Vitamin B12-mangel fører til mange forhold, blant annet anemi, depresjon, vekttap, nummenhet og prikking i hender og føtter, demens og vekttap. Symptomer på B12-mangel hos barn som anemi, mistrivsel og utviklingsforstyrrelser.

Veganere

Veganere spiser ikke animalske produkter, slik at de må ta B12 tilskudd for å unngå en mangel.

Spedbarn

Diende barnet risikerer B12-mangel dersom mor er en veganer. Barn har ikke butikker av B12 bygget opp og vil raskt bli mangelfull.

Absorpsjon

En sykdom som Crohns sykdom kan hindre riktig absorpsjon av vitamin B12 i kroppen. Som mennesker alder, er deres evne til å absorbere B12 også redusert.

RDA

Ifølge National Institutes of Health, den anbefalte daglige Allowence (RDA) av vitamin B12 for friske voksne er 2,6 mg. Gravide eller ammende kvinner trenger 2,8 mg (se Ressurser).