Digidexo.com

Hvordan beregne puls uten skjerm

Hjertefrekvensen --- eller puls --- er antall ganger hjertet slår i et minutt. Pulsverdier er lavere når du er rolig eller inaktiv og høyere under trening. Ifølge Cleveland Clinic, tar økning i hjertefrekvens under trening sted fordi kroppen din trenger mer oksygenrikt blod når aktiv. Beregning pulsen uten skjerm er enkelt og vanlig, som fungerer som en fin måte å evaluere dine treningsøkter på stedet og få en nøyaktig puls rett etter trening.

Hvordan beregne puls uten skjerm

Hvordan beregne puls uten skjerm

Sett tuppen av pekefinger, langfinger og ringfinger på undersiden av din andre håndleddet. Fingrene skal være legging under bunnen av tommelen, ifølge Cleveland Clinic. Du kan også plassere tuppen av indeksen og midtre fingrene på hver side av luftrøret på nedre nakke.

Trykk ned lett med fingrene fortsatt på plass til du kan føle det pulserende av blodet under fingertuppene. Det er ofte vanskelig å finne stedet på første forsøk, så hold bevege fingrene litt til du finner blod pulserende.

Tell antall slag etter 10 sekunder ved hjelp av en klokke eller en klokke med sekundviser. Dette tar konsentrasjon, spesielt etter trening, fordi den slår ofte puls raskt, noe som gjør det lett å miste tellingen.

Multipliser antall slag etter 10 sekunder med seks for å finne din hjertefrekvens (i slag per minutt). Ta oppmerksom på hvordan du føler deg og gjøre dette hver gang du trener.

Gjør deg kjent med hvilepuls og maksimal hjertefrekvens i henhold til din alder. For eksempel bør en 20-åring har en hvilepuls på 120 til 170 og en makspuls på 200; en 70-åring bør ha en hvilepuls på 90-128 og makspuls på 150. Hvis du er langt over din maksimale hjertefrekvens for din alder, se en lege.