Digidexo.com

Hva er CoQ10 godt for?

Koenzym Q10 (CoQ10) er en type enzym som finnes i cellene i kroppen din. CoQ10 er biosynthesized, det vil si, kroppen produserer det naturlig. De arbeider for å gi energi til organfunksjon og er funnet i høye konsentrasjoner i hjertet og leverceller. I tillegg form, er CoQ10 designet for å erstatte eller etterfylle koenzym i tilfelle mangel.

Funksjon

Koenzym Q10 er konsentrert i mitokondriene av kroppens celler. Mitokondriene konvertere saken (ernæring) til energi, og Q10 er nødvendig for denne funksjonen. Koenzym fungerer også som en antioksidant - det fungerer for å hindre dannelse av kreftceller og øker din immunsystem. Kroppen din produserer CoQ10 samme måte som det produserer både HDL og LDL (gode og dårlige) kolesterol.

Funksjoner

CoQ10 forhindrer oksidering av dårlig kolesterol (LDL). Oksidasjon av kolesterol fører til blokkerte arterier, en form for hjertesykdom. CoQ10 er nært knyttet til produksjon av kolesterol, og hvis du tar reseptbelagte statiner å kontrollere høyt LDL-nivå, de statiner også undertrykke produksjonen av Q10.

Fordeler

Som et supplement, da, kan CoQ10 hjelpe til påfyll av koenzym i kroppen din. Bivirkningene av statiner inkluderer muskel-svakhet og leddsmerter, som begge er knyttet til reduksjon av Q10 i kroppen. Tar en CoQ10 supplement sammen med statiner kan redusere eller eliminere bivirkninger av statiner.

Betydning

Betydningen av Q10 som et supplement er mest på linje med hjerte helse. På grunn av at hjertet er en av kroppens flere aktive organer, det krever store mengder energi for å fungere. CoQ10 muliggjør produksjon av at energi. Dens evne til å kontrollere oksidering av kolesterol og øke immunsystem bidrar til et sunt hjerte-system. Men er det effektivt som en dag-til-dag supplement for de med god helse?

Betraktninger

Hvis du lider av en immunsvikt tilstand, for eksempel AIDS, kan CoQ10 hjelpe deg å bekjempe infeksjoner og lette fysiske smerter. De som lider av muskeldystrofi, Parkinsons sykdom, eller andre muskel- og felles-relaterte forhold kan også ha nytte av å bruke CoQ10 kosttilskudd. Men kroppen skal produsere Q10 i tilstrekkelige mengder hvis du er i god helse, følge et sunt kosthold og trener regelmessig. Tar det som et supplement er usannsynlig å være til noen nytte for deg hvis du ikke lider av hjertesykdom, autoimmune tilstander eller muskel degenerasjon på grunn av sykdom.