Digidexo.com

Hva Foods & Liquids bør forbrukes for en frisk nyre?

Hva Foods & Liquids bør forbrukes for en frisk nyre?


Hvis du er diagnostisert med kronisk nyresykdom, er det svært viktig å gjøre endringer i kostholdet ditt umiddelbart fordi nyrene ikke kan kvitt overskytende avfall i kroppen din. En frisk nyre diett, også kjent som den renale dietten, er det viktig å følge fordi det reduserer opphopning av avfall i kroppen. Et sunt kosthold for nyrene må overholde følgende retningslinjer.

Lav Protein

For mye protein kan føre til problemer for nyresykdom. Et protein av høy kvalitet som også er en mager protein er det beste alternativet. Eggehviter er en utmerket kilde til en ren protein som er lett fordøyd. Fisk gir også en god kilde til magre proteiner for en frisk nyre kosthold. Fisk har mange sunne fettstoffer som er bra for hjertet.

Low Sodium

Høyt inntak av salt er ikke sunt for nyrene din når du har nyresykdom. Begrense forbruket av elementer som er behandlet, hermetisert og syltet. Hvis salt er oppført i de første ingrediensene på ernæring etiketten, så unngå dette elementet. Sunnere alternativer for en frisk nyre er fiberrik frukt og grønnsaker. Noen gode valg er rød paprika, epler, blåbær og blomkål.

Lavt fosfor

Det er også viktig å begrense fosfor i kostholdet ditt. Prøv å begrense det daglige inntaket av meieriprodukter, som ost og melk. Nøtter og frø er også viktige matvarer for å unngå fordi de er også høy i fosfor. Sunnere alternativer til meieriprodukter omfatter ikke-meieri elementer som ris melk og nondairy Creamer. Popcorn er et annet alternativ å erstatte nøtter og frø.

Begrensede Fluids

Det er også viktig å begrense mengden av væske i kostholdet ditt. Prøv å begrense væske forbruk til 48 væske oz. en dag. Også prøve å begrense det daglige inntak av koffein.