Digidexo.com

Patofysiologi av Ménières sykdom

Besøk en lekeplass, og du kan se barn som spinner vilt på en merry-go-round. Målet er å gå så fort som mulig slik at de kan få så svimmel som mulig. Den medisinske termen for dette hvirvlende svimmelhet er vertigo. For de med Ménières sykdom, er vertigo ingen lek. Denne tilstanden kan være ødeleggende og har ingen kur. Heldigvis finnes det behandlinger for å hjelpe administrere symptomene.

Hva er Ménières sykdom?

Oppkalt etter Prosper Meniere, en fransk lege, påvirker Ménières sykdom i det indre øret. Det fører til svimmelhet (spinne svimmelhet), øresus (tinnitus) i øret, hørselstap og følelsen av fylde i øret. Det kan påvirke begge ørene, men vanligvis bare én. Det er mer vanlig hos mennesker som er i deres 40-tallet og 50-tallet. The National Institute on døvhet og Other Communication Disorders (NIDCD) mener at ca 615.000 mennesker i USA har Ménières sykdom.

Årsaker

Symptomer på Ménières sykdom oppstår fra det indre øret, en serie med buede passasjer og kamre kalt labyrinten. Den benete labyrinten omgir en mindre versjon av seg selv, membran labyrinten. Den membran labyrinten inneholder hår-lignende sensorer og væske (endolymph). Sensorene reagere på bevegelse av fluidet, signale hjernen hensyn akselerasjon og rotasjon. Det er også fluid (perilymph) mellom membran og benet labyrinten. Menieres sykdom oppstår hvis fluidene ikke klarer å opprettholde et nøyaktig volum, trykk og kjemisk balanse. Forskere er ikke sikker, men hva som forårsaker væskeubalanse.

Diagnostiske tester

Flere tester hjelpemiddel i diagnostikk. Audiometri tiltak hørsel og hvis problemene kommer fra det indre øret eller nerven går til hjernen. En electronystagmography karakterer ytelse av sensorer i det indre øret som styrer øyebevegelser. Andre tester inkluderer roterende stol testing (kontrollert av datamaskinen) eller posturography (ved hjelp av datastyrt plattform som måler balanse). En MR eller CT kan utelukke andre årsaker som for eksempel svulst eller multippel sklerose. Auditive hjernestammen respons audiometri, gjøres under narkose, tester nerver og hørselssentrene i hjernen.

Funksjonell Impact

Ménières sykdom kan påvirke produktiviteten og generell livskvalitet. Den tilhørende svimmelhet er uforutsigbar og varierer i intensitet, hindre noen fra å kjøre eller betjene tungt maskineri. Symptomer kan tvinge en person til å miste tid fra arbeid eller sosiale aktiviteter. Noen kronisk syke krever en stokk for stabilitet når han går. Siden de kan utløse en episode, anbefaler Mayo Clinic unngå brå bevegelser og skarpt lys. Ser på TV eller leser kan forverre symptomene. Øresus om natten ofte forstyrrer søvnen.

Behandling

Reisesyke medisiner kan kontrollere symptomer. MayoClinic.com rapporterer diuretika noen ganger redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av episodene. Unngå koffein, røyking og stress / angst siden de også bidra. Øret injeksjoner med gentamicin eller steroider finnes alternativer. Specialized fysioterapi kan omskolere hjernen i hvordan det behandler balanse informasjon. En kirurgisk behandling er å kutte vestibular nerve. Leger vurdere fjerning av labyrinten (labyrinthectomy) i bare de mest alvorlige tilfeller siden det resulterer i fullstendig hørselstap i de berørte øret.