Digidexo.com

Hvordan å spore de ernæringsmessige behovene til både menn og kvinner i de ulike faser av livet

Hvordan å spore de ernæringsmessige behovene til både menn og kvinner i de ulike faser av livet


Menn og kvinner, som er helsebevisste og ønsker å se og føle sitt beste, forstå viktigheten av å holde seg informert om deres ernæringsmessige behov. Mange faktorer kan påvirke din ernæringsmessige behov, inkludert din alder, kroppsvekt og bygge, samt din familie historie.

Hvordan å spore de ernæringsmessige behovene til både menn og kvinner i de ulike faser av livet

•  Få en fullstendig fysisk undersøkelse og blodprøve for å best avgjøre dine personlige ernæringsmessige behov. Legen din kan få blodprøver og teste dine nivåer av vitamin D, kalsium, jern, mineraler og andre vitaminer. Også, vel vitende om blodtrykket, og om du har høyt blodsukker og kolesterol kan hjelpe deg med å finne ut en ernæringsmessig plan som er ideell for deg. Forklar din personlige familiens helse med legen din, inkludert historie av kreft, høyt blodtrykk, diabetes og andre forhold. For mange mennesker, å ha en lege som er både en naturlege og som har en medisinsk grad kan bli enda mer nyttig. Naturopaths har studert lange timer og har hatt spesifikk opplæring i ernæring.

Be legen om å henvise deg til en ernæringsfysiolog. Noen leger gir ikke spesielle ernæringsmessige planer for deg å følge, og de foretrekker å henvise sine pasienter til ernæringsfysiologer som er spesialtrent i dette området. En ernæringsfysiolog kan hjelpe deg med å velge riktig mat og kosttilskudd for å passe din livsstil og gi riktige råd til å holde deg på veien mot helse. En ernæringsfysiolog kan også gi deg gode ideer om hvilke typer matvarer for å unngå og hvordan du arbeider rundt og kontrollere dine allergier.

Delta i en øvelse som er best egnet for din aldersgruppe og livsstil, etter at du har konsultert med en ernæringsfysiolog og bestemt den beste dietten plan for deg. Bli med et treningsstudio og jobbe med en personlig trener kan være svært gunstig å få og opprettholde optimal helse. Ta kontakt med din lege, naturlege eller ernæringsfysiolog på hvilke øvelser ville være best for deg. Noen mennesker kan kreve vekttrening, mens andre kanskje trenger et vekttap program. Mens gåing og svømming kan være de beste former for aktivitet for noen individer, mens andre kan kreve mer hard trening og mosjon.

Få årlige eller halvårlige blodprøver for å spore din ernæringsmessige helse. Legen din vil fortelle deg hvor ofte du må ha blod trekkes. Avhengig av din helse og familiens historie, kan det være oftere. Dine ernæringsmessige behov vil endre seg når du kommer inn ulike stadier av livet.

Hint

  • Sørg for å lese etikettene nøye for å unngå eventuelle usunne tilsetningsstoffer, overdreven salt og sukker, samt fett.
  • Før du begynner på noen diett eller trening plan, sjekk med legen din.