Digidexo.com

Hva slags mat er bra for vekttap?

Den evigvarende strøm av motstridende kosthold råd etterlater mange folk lurer på hva slags mat er bra for vekttap. Mens kjepphest dietter kommer og går, er det beste alternativet for langsiktig vekttap å spise en rekke næringsrik hele matvarer som fyller deg opp uten å fylle deg ut. Mat som er rik på protein og fiber holde deg fornøyd, mens frukt og grønnsaker er lastet med næringsstoffer og smak.

Magert kjøtt

Proteinet i kjøtt tilfredsstiller sult og bidrar til å opprettholde muskler mens du taper vekt. Skinn kylling og kalkun bryst og fisk er de letteste valgene, men svinekjøtt og oksekjøtt er greit så lenge det ikke er noen synlig fett eller marmorering.

Magre meieri

Den høye kvalitet protein i melk og egg gjør dem til en økonomisk og praktisk kjøtt alternativ. Eggehviter, fettfri melk, yoghurt og cottage cheese er de beste melkeprodukter for vekttap.

Helkorn

Hele korn som brun ris, bulgur hvete og havregryn er gode kilder til fiber som forresten suge opp to ganger deres volum i vann når du koker. Dr. Barbara Rolls ved University of Pennsylvania sier at vann-rike, høy-fiber matvarer er bra for vekttap.

Beans

Som korn, bønner tilfredsstille med fiber og vann. De er også en god vegetarisk proteinkilde. Mange synes bønner vanskelig å fordøye, så legge dem til din diett gradvis å redusere oppblåsthet.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker legge et støt av farge og smak til tallerkenen din, og de fleste er svært lavt i kalorier. Frossen frukt smoothies gjør en stor frokost, og bær live opp cottage cheese. Prøv grønnsaker rå for snacks, og stek eller grill dem med middag.