Digidexo.com

Årsaker til Gastric Reflux

Gastrisk tilbakeløp oppstår når syre fra magen lekker inn i spiserøret og forårsaker følelsen av smerte og halsbrann. Ifølge Mayo Clinic, kan gastrisk refluks bli verre når du sover eller når bøyd over, noe som gjør det lettere for magesyre å komme opp i spiserøret. Folk kan bruke hjemme rettsmidler, over-the-counter eller reseptbelagte medisiner for å lindre symptomer og behandle årsakene til mage reflux.

Surt Foods

Sure matvarer som kaffe, mynte, sitrus, tomatprodukter og meieriprodukter kan legge til den overskytende syre som produseres av magen og forårsake ytterligere irritasjon og tilbakeløp.

Koffein

Matvarer med koffein som sjokolade, samt drikker som te, kaffe og brus kan irritere slimhinnen i magen og forårsake reflux.

Alkohol

Alkoholholdige drikker kan irritere magen og erodere slimhinnen i spiserøret, noe som kan føre reflux eller gjøre eksisterende reflux verre.

Store måltider

Ifølge Mayo Clinic, kan spise for mye på en gang føre til at muskelen mellom magesekken og spiserøret for å slappe og åpen, forårsaker tilbakeløp.

Gravity

Liggende ned etter et måltid kan føre til at muskelen på bunnen av spiserøret for å åpne, slik at syre fra magen for å unnslippe og forårsake refluks.

Hiatal brokk

Hiatal brokk oppstår når en del av magen beveger seg over membranen i brystet, noe som kan frigjøre syre fra magesekken til spiserøret.

Røyking

Ifølge Cleveland Clinic, kan røyke sigaretter slappe av esophageal sphincter, som gjør at magesyre kommer opp i spiserøret.