Digidexo.com

Hvordan Stopp Menopause vektøkning

Hvordan Stopp Menopause vektøkning


Hormonelle endringer i tiden rundt overgangsalderen kan disponere noen kvinner til å lagre overflødig fett, spesielt rundt magen området. Tap av muskelmasse i midten alder kan også bremse forbrenningen og utløse fettlagring. Imidlertid er det mulig å unngå menopausal vektøkning gjennom nøye hensyn til kosthold, regelmessig aerob trening og styrketrening øvelser.

Kalorikontroll

Den gjennomsnittlige daglige kaloriinntaket for kvinner er 2000, men er avhengig av alder, størrelse og andre faktorer, som for eksempel aktivitetsnivå. Hvis aktivitetsnivået har falt i løpet av årene som fører til overgangsalderen, kan det hende du trenger å spise færre enn 2000 kalorier hver dag for å forebygge vektøkning. Å miste vekt på hastighet på omtrent ett pund hver uke, bør du spise et underskudd på 500 kalorier hver dag, ifølge Staness Jonekoss, forfatter av "The Menopause Makeover."

Optimal Nutrition

En diett som er rik på bein som øker kalsium er viktig fordi tap av østrogen i overgangsalderen kan forverre bentap. Kalsium-rike næringsmidler hjelper til å forhindre vektøkning ved å begrense absorpsjon av fett. The Yale Medical Group anbefaler tilsvarende minst tre daglige porsjoner med meieriprodukter. Vitamin D, som er utløst gjennom huden eksponering for sollys og funnet i befestede matvarer som befestet soya produkter, er viktig for opptaket av kalsium. Kvinner i aldersgruppen over 50 krever 600-800 internasjonale enheter av vitamin hver dag.

Basere kostholdet rundt kilder til magre proteiner for vev reparasjon, og hele korn, frukt og grønnsaker, som er lav i kalorier og høy i fiber for å hjelpe deg til å føle full.

Aerobic Exercise

Aerob trening er viktig for kardiovaskulær helse og bidrar til å øke din metabolic rate, som har en tendens til å avta i årene som fører til menopause. Ha 30 minutters trening hver dag, for eksempel rask gange eller sykling. Velg aktiviteter som du liker, og trening med en venn for å holde deg motivert. Intensitetsnivået på treningen bør forlate deg litt andpusten, men fortsatt i stand til å holde en samtale med noen. La det være minst 10 minutter oppvarmingstid før treningen for å forebygge skader.

Styrketrening

Som mål å oppnå 15 minutter med styrketrening øvelser to til tre ganger hver uke. Styrking muskelmasse vil bidra til å forhindre vektøkning, som muskler forbrenner mer kalorier enn fett. Styrke øvelser involverer bruk av vekt maskiner, manualer og motstand band. Svømming kan også øke muskelstyrke på grunn av vann motstand mot kroppen din.