Digidexo.com

Effekter av grønn te på vekt vedlikehold

Leptin

Forskning tyder på at grønn te kan bidra til å regulere insulin og lavere dårlige kolesterolet. Kontrollerende blodsukkernivået kan øke hastigheten på stoffskiftet slik at du kan brenne kalorier og fett raskere. En japansk studie publisert i spørsmålet januar 2005 av American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) rapporterer at grønn te kan hjelpe til med vekttap på flere forskjellige måter. Mye tyder på at å drikke grønn te presser leptin, et hormon som spiller en rolle i å regulere appetitten. Leptin forteller hjernen din når du er sulten. Lavere leptin nivåer undertrykke appetitten og redusere mat cravings. Som et resultat av individer spise mindre og gå ned i vekt.

Koffein

Selv om grønn te inneholder noen koffein, inneholder den mindre koffein enn det som finnes i kaffe eller svart te. Mens koffein er kjent for fartsovertredelse hjertefrekvens, kan koffein i grønn te fart en persons metabolisme i stedet. Ifølge en studie rapportert i American Journal of Clinical Nutrition, fant forskerne at innenfor en 24-timers periode, bruk av grønn te ekstrakt øker en persons metabolic rate med 4 prosent. Koffein i grønn te kan også bremse økningen i blodsukkeret når du spiser. Dette er viktig, fordi mer insulin i kroppen produserer mer fett den lagrer.

Katekiner

Katekiner er antioksidanter som fremmer vekttap. Selv om grønn te kommer fra samme plante som svart te, plante flavonoider som finnes i grønn te er en bedre kilde til katekiner. Grunnen kan være at bladene som brukes til å behandle grønn te ikke er gjæret før damping. Dette gjør at antioksidantegenskaper å forbli i sin naturlige tilstand. Katekiner antas å fremme vekttap ved å undertrykke fettopptaket. Resultatene av en studie publisert i en utgave 2005 av British Journal of Medicine viser hvordan te katekiner kan senke serum kolesterol og akkumulering av kroppsfett. Også funnet i kakao og kaffe planter, flavonoider i te-planten er en bedre kilde til katekiner.

Theanine

Teanin er en aminosyre som finnes i grønn te som induserer frigjøring av den kjemiske dopamin i kroppen. Dopamin gir en følelse av velvære og trivsel som kan bidra til å dempe appetitten til personer som pleier å overspise når stresset. Når kroppen er under stress det utgivelser stress hormoner kjent som glucortoids, noe som kan føre til at du begjærer sukkerholdige, fettrik mat. Ned siden er at overspising sannsynligvis ikke virkelig få deg til å føle deg bedre, men du kan få vekt likevel.