Digidexo.com

Bivirkninger av Lecithin

Lecitin er et kjemisk stoff som finnes i alle cellulære organismer. Det er en viktig ingrediens for tildekking av hjernens nerveceller (celler som overfører informasjon) og våre nerver, kalt myelin slire. Lecitin er kommersielt produsert hovedsakelig fra soyabønner, og er hyllet for sine ernæringsmessige og helsemessige fordeler som for eksempel evnen til å redusere kolesterolnivået i blodet. Det er best å kjenne til virkninger og bivirkninger av lecithin før du tar den.

Funksjon

Ifølge ernæringstilskudd-helse-guide.com, har lecithin blitt kjent for å bedre hjernens funksjon og hukommelse, samtidig som lever sunt og fremme vekttap. I tillegg lecithin er hyllet for andre helsefordeler (som ikke er vitenskapelig bevist) som fremmer sunn hud og hår og behandling av gallestein. Lecitin kan fås naturlig fra eggeplomme, hvete, peanøtter, gjær belgfrukter og soyabønner. Den er tilgjengelig i pulver, kapsel og granulert form.

Bivirkninger

Når lecithin er tatt i doser som er høyere enn 10 til 30 gram soya lecithin, har det vært rapportert om følgende bivirkninger: kvalme, oppkast og tap av appetitt, sammen med diaré og vektøkning. Andre bivirkninger er utslett, hodepine og svimmelhet, dårlig ånde og ubehagelig kroppslukt.

Andre bivirkninger

Ifølge ernæringstilskudd-helse-guide.com, regelmessige doser av kolin (en ingrediens i lecithin) over 3,5 gram daglig forårsaket forekomster av lavt blodtrykk i noen få personer. Symptomene inkluderte svimmelhet og tåkesyn, sammen med forvirring og muligheten for besvimelse.

Allergisk reaksjon

Med økningen i populariteten av lecithin og bruk av soya kommersielt produkt noen mennesker med et følsomt immunforsvar kan utvikle en allergisk reaksjon på lecithin. En allergisk reaksjon kan være et alvorlig medisinsk nødstilfelle. Konsulter lege straks for noen av følgende symptomer: hevelse i ansikt, munn, tunge og svelg eller kortpustethet eller pustevansker. Varselskilt har også overdreven svette, nysing og rennende nese.

Betraktninger

Ifølge lecithinhealth.com, kan det være en forsinket reaksjon på soya lecitin allergener. Dette er en mer vanlig allergisk reaksjon, men mindre dramatisk, karakterisert ved at det immunsystem produserer immunglobuliner A, G eller M i stedet for antistoff immunoglobulin E. Dette fører til en reaksjon å finne sted hvor som helst fra to timer til flere dager etter å ha blitt utsatt for soya lecitin allergener.

Advarsel

Anafylaktisk sjokk kan forekomme, noe som er en svært alvorlig allergisk reaksjon som krever umiddelbar medisinsk behandling. Symptomene inkluderer svimmelhet, tung pust og hevelse i ansiktet sammen med hevelse i tunge, svelg og puste rør og cyanose, som er blå misfarging av huden. Hypotensjon (lavt blodtrykk) kan oppstå som fører til hjertesvikt og muligens til døden.