Digidexo.com

Beta sitosterol Vs. Propecia

Beta sitosterol Vs.  Propecia


Propecia har blitt en av de ledende rettsmidler for hårtap som er på markedet. Imidlertid er en 2002 studie som viser effekten av beta-sitosterol på hårtap raskt økende i popularitet.

Historie

På 1980-tallet, ble Propecia foreskrevet som et medikament for å bekjempe forstørret prostata symptomer, men på 1990-tallet ble oppdaget å jobbe som et hår tap rettsmiddel. Beta-sitosterol-et stoff som finnes i mange frø, nøtter og korn-er brukt for behandling av høyt kolesterol og har vært brukt i Europa, for å behandle både prostata-og brystkreft.

Discovery som prostata behandling

I 1992, finasterid, den viktigste aktive ingrediensen i Propecia, ble bestemt til å stoppe produksjonen av dihydrotestosteron (DHT), som er en årsak til forstørrede prostata. Fem år senere, tyske forskere bevist at beta-sitosterol utført i mange av de samme måtene.

Effekter på Hårtap

I løpet av en fem-årig studie av hudleger 1992-1997, Propecia var fast bestemt på å stoppe eller regrow hår i nesten 48 prosent av menn som brukte den. I en liten studien fra 2002 menn som tok beta-sitosterol i forbindelse med Saw Palmetto bær rapportert økt hårvekst, men mer forskning er gjort.

Risiko

Propecia er å bli tatt av menn som finasterid kan forårsake misdannelser hos kvinner som er gravide eller prøver å bli gravid. Så langt er det ingen kjente risiko i å ta beta-sitosterol kosttilskudd.

Bivirkninger

Et lite antall menn som tar Propecia kan oppleve seksuelle bivirkninger som tap av libido, for tidlig utløsning, erektil dysfunksjon eller smerte i testiklene. Noen beta-sitosterol bivirkninger inkluderer astma, endring i blodsukkernivået, forstoppelse, nedsatt sexlyst, diaré, pustevansker, erektil dysfunksjon og kvalme.