Digidexo.com

HIV Elisa Test Information

Den enzymkoblet immunoassay (ELISA) er den vanlige form for HIV-test. En prøve av en av flere kroppsvæsker blir brukt til å screene for immunsystemets respons på infeksjon med HIV. HIVTest.org gir grunnleggende informasjon om disse testene.

Serokonversjon

Når kroppen blir infisert av patogener, inkludert HIV, aktiverer immunsystemet og utvikler antistoffer til å bekjempe infeksjonen. Utvikling av en påviselig nivå av antistoffer er en prosess som kalles serokonversjon.

Time Frame

Den gjennomsnittlige tiden det tar å seroconvert er 25 dager etter smitte; dette kan ta opptil seks måneder. ELISA se etter tilstedeværelse av antistoffer mot HIV, og så stole på serokonversjon til et nøyaktig resultat.

Betraktninger

En ELISA gjort før en infisert person seroconverts kan ikke vise et sant positivt, slik at en person som mistenker at hun har smittet med hiv bør ikke testes før tre måneder etter eksponering.

Typer

ELISA-tester kan gjøres på blod, oral væske og urin, selv om urinprøver er noe mindre nøyaktige. HIV-testresultater generelt ta noen dager, men raskere tester er tilgjengelige; disse er like nøyaktige, men gir resultater i så lite som 20 minutter.

Bekreftende test

Hvis et positivt resultat er funnet i den første ELISA-test, er en bekreftende test automatisk kjøre på den samme prøven.