Digidexo.com

Bør jeg ta kaliumtilskudd?

Kalium er et viktig næringsstoff i kroppen som blant annet ansvar, bidrar til å balansere blodtrykket og opprettholde muskel helse. Ifølge Mayo Clinic, kan lave nivåer av kalium føre til muskeltretthet og smerter, svimmelhet, uregelmessig hjerterytme, og kvalme; imidlertid kan et overskudd av kalium forårsake lignende symptomer. Før du tar noen form for supplement, bør du alltid sjekke med legen din.

Kosthold kan være nok

De fleste mennesker trenger ikke kaliumtilskudd fordi de bruker nok kalium gjennom kostholdet. Høy kilder til kalium inkluderer bananer, poteter, tomater, fersken, og de fleste typer bønner og linser, så hvis du trenger å øke kaliumnivået, prøve å gjøre forbedring gjennom kosten betyr før du stoler på en pille.

Har din kalium testet

Før du begynner å ta kaliumtilskudd, har kaliuminnholdet sjekket av legen på ditt årlige fysiske eller før. Det kan gjøres gjennom en enkel blodprøve og bør være blant de tingene som er krysset av når du har rutine blod arbeid gjort, spesielt hvis du har høyt blodtrykk eller diabetes.

Hva du skal se etter i et supplement

Hvis legen anbefaler en kalium supplement, sørg for å vite hvor mye du bør spise. For mye kalium kan føre til helseproblemer, blant annet slag. The Mayo Clinic bemerker at det er ingen offisiell anbefalt daglig inntak for kalium, men det er ansett at 1600 til 2000 mg kalium daglig er tilstrekkelig for de fleste voksne.

Sjekk din alder

Eldre voksne er mer sannsynlig å ha høyere nivåer av kalium enn yngre mennesker, og eldre er mer sårbare for negative interaksjoner med sine medisiner og kosttilskudd. Hvis kalium nivåene er utenfor normal eller sunn rekkevidde, husk å fortelle legen din om alle medisiner og kosttilskudd du tar for å unngå komplikasjoner.

Hvordan ta supplement

Kaliumtilskudd bør tas med vann eller juice. Kosttilskudd kommer i flere former, inkludert væsker, oppløselige tabletter og piller. Hvis du har problemer med å svelge piller, snakk med legen din om en alternativ versjon av tillegget.