Digidexo.com

Håravfall forårsaket av Taking Navane

Håravfall forårsaket av Taking Navane


Det er ulike årsaker til hårtap, eller alopecia. Noen antidepressiva og emosjonelle stabilisatorer kan føre til at håret til å falle ut som en bivirkning. Navane, en anti-psykotisk medikament, kan bidra til håravfall.

Hva er Navane?

Navane er merkenavnet for generisk legemiddel thiothixene. Leger foreskrive Navane til behandling av schizofreni og andre psykotiske tilstander ikke er relatert til demens. Det påvirker kjemiske aktivitet i hjernen.

Alopecia

Alopecia refererer til autoimmune sykdommer som fører til at kroppen til å angripe friske celler i hårsekkene. Sykdommen kan skyldes medisiner som thiothixene. Alopecia hårtap er vanligvis ikke permanent, ifølge ifølge American Osteopathic College of Dermatology.

Hvordan hårtap skjer

Hår vekst sykluser består av tre store faser: anagen, catagen og telogen, ifølge HairInformation.com. Legemidler som forårsaker alopecia gjøre det ved å forkorte anagen vekstfase og forlenge telogen fase --- hårets hvilefase --- fører til tynning og noen ganger skallet.

Forskning

En bok med tittelen "Hårtap" lister thiothixene som en av de legemidler som induserer alopecia ved å påvirke telogen fase. Det er over 100 andre legemidler på listen som forårsaker hårtap.

Expert Insight

Alopecia grunn av medisinering er ofte forbigående. Ifølge DermaDoctor.com, så snart medisinen er ute av kroppen, vil du legge merke til håret vokser tilbake fyldigere.