Digidexo.com

Hva kosttilskudd er best for en No-Kjøtt Diet?

Hva kosttilskudd er best for en No-Kjøtt Diet?


Det kan være vanskelig å få alle de næringsstoffene du trenger for optimal helse fra plante-baserte kilder alene. Fordi noen vitaminer og mineraler er mer rikelig i animalske matvarer eller bedre absorbert fra dem, kan kostholdet ditt kommer til kort i noen viktige næringsstoffer. For å dekke ernæringsmessige baser, snakke med en lege eller ernæringsfysiolog om å innlemme enten et multivitamin-og mineraltilskudd eller individuelle mikro kosttilskudd inn i nei-kjøtt diett.

Vitamin B-12

Du trenger ikke mye vitamin B-12 - voksne trenger bare 2,4 mikrogram daglig - men det er viktig for nerve helse og riktig metabolisme. Dette vitamin kommer hovedsakelig fra animalske produkter som kjøtt, fjærkre, skalldyr og innmat; de få vegetariske kilder inkluderer forsterkede frokostblandinger og ernæringsmessige gjær. Hvis du har en B-12 mangel, kan du føle deg sliten, har blodmangel eller erfaring nummenhet i armer og ben. Legen din kan anbefale at du tar en B-kompleks supplement fordi, ifølge National Institutes of Health, er vitamin B-12 best absorbert sammen med andre B-vitaminer. Med alvorlige mangler, kan legen anbefale B-12 injeksjoner.

Vitamin D

Du trenger vitamin D for å hjelpe deg med å absorbere kalsium for produksjon av sterke bein og tenner. Kroppen kan lage vitamin D fra moderat eksponering til solen, men dette næringsstoffet kommer også fra fet fisk som laks, tunfisk og makrell, tran, befestet melk og egg. Vegetariske kilder inkluderer forsterkede appelsinjuice og plante melker og noen sopp. Hvis du er en veganer som kosthold inneholder ikke kjøtt eller animalske produkter av noe slag, kan du trenger å supplere med vitamin D. Voksne trenger minst 600 internasjonale enheter daglig, mens eldre mennesker trenger 800.

Essensielle fettsyrer

Folk som ikke spiser kjøtt har en tendens til å ha lavere nivåer av de essensielle fettsyrene EPA og DHA, skriver registrert kostholdsekspert Jack Norris på VeganHealth.org. Disse fettsyrene bidra til å beskytte mot hjertesykdom og kognitive tilstander som Alzheimers sykdom. Når du følger en nei-kjøtt diett, kroppen din kan konvertere noen ALA fra plantekilder som flaxseeds, Chia frø og valnøtter til EPA og DHA. Men for å øke essensielle fettsyrer, kan du velge å ta et supplement. Det amerikanske Food and Drug Administration har avgjort at inntak av opptil 3 gram per dag av EPA og DHA er generelt anerkjent som trygge.

Sink behov

Mineralet sink er mer rikelig i animalske matvarer enn i plante-baserte seg, selv om belgfrukter, nøtter og havregryn er gode kilder for en nei-kjøtt diett. Vegetarianere kan ha et større behov for sink, men fordi de phytates i planteføde kan redusere absorpsjonen med så mye som 50 prosent, melder Norris på VeganHealth.org. En sinkmangel kan føre til hårtap, og redusert immunforsvar, så hvis du opplever noen symptomer, diskutere kosttilskudd med legen din. Kvinner trenger åtte milligram per dag, mens menn trenger 11 milligram.

Ingredienser å se opp for

Når du kjøper kosttilskudd for en nei-kjøtt diett, være oppmerksom på at produsentene kan bruke animalske produkter for noen av sine ingredienser. Unngå kosttilskudd som etiketter listen gelatin, lanolin eller stearinsyre, som alle kan komme fra animalske kilder. Sats på kosttilskudd tydelig merket "vegetarianer" eller "vegan".