Digidexo.com

Trening og kosthold for Rectangular kroppstyper

Trening og kosthold for Rectangular kroppstyper


En person med en rektangulær kroppsform blir også kalt en ectomorph. En ectomorph er vanligvis høy og relativt slank og finner det vanskelig å få vekt på grunn av sine raske stoffskiftet. Personer med rektangulære kroppstyper har svært ofte delikat benbygning og kan bare sette på litt muskeldefinisjon. Ectomorphs har vanligvis lange hengslete armer og ben med stringier muskler inne. Deres bygge kombinert med deres raskt stoffskifte gjør økende vekt eller muskel vanskelig, men absolutt ikke umulig.

Aerobics

Hvis du er en ectomorph bør du bruke aerobic uten vekter for å få til ønsket vekt. Før dykking i noen form for styrketrening, bruker aerobic for å få kroppen din til målet vekt. Dette vil sette kroppen din opp til å begynne vekttrening senere i ditt treningsprogram.

Det er mange morsomme måter å få aerobic inn. Prøv for eksempel vannaerobic, dans, hoppe tau, elliptiske maskiner, svømming eller rulleskøyter.

Vekttrening og calisthenics

For å unngå økende en muskelgruppe raskere enn de andre, og for å opprettholde symmetri, bør du trene hver gruppe en gang i uken med vekter. Velg bare to eller tre svært grunnleggende øvelser for hver muskelgruppe. Vekt trening bør ikke bare være rettet mot en muskelgruppe per dag, men de bør også være kort og med tunge vekter. Grunnleggende øvelser som calisthenics også fungere godt for ectomorphs. Du vil ønske å sette push-ups, knebøy, step-ups og sit-ups i regulær rotasjon.

Cardio

Det er lurt å legge cardio til din ukentlige treningen planen å arbeide ditt hjerte og holde vekten i sjakk. Prøv i 20 til 30 minutter med kardio ca tre ganger i uken. Den elliptiske eller tredemølle er stor for cardio men gjerne slå det opp ved å få din cardio i en kickboksing og karate klassen. Fordi målet for ectomorphes er å bygge body mass og muskler, prøv å ikke miste for mange kalorier på cardio og begrense hvor mye tid du bruker på det.

Magre proteiner

Magre proteiner som kylling, fisk, kalkun, skalldyr og bønner er utmerket for ectomorph; tar sikte på å konsumere ca ett gram protein for hver kilo du veier. Høy kvalitet proteiner som biff og kalvekjøtt er også bra, men for å holde fettinntaket lavt begrense mengden av rødt kjøtt du spiser.

Komplekse karbohydrater

Spis komplekse karbohydrater som frukt, grønnsaker, brun ris og hele korn. Til opp inntaket av komplekse karbohydrater veksle hvitt brød for hele korn, snack på tørkede frukter og legge korn som couscous, quinoa og brun ris til måltidene.

Spis ofte

Et av hovedproblemene for ectomorphes foruten muskeldefinisjon er økende vekt. Fordi de fleste ectomorphs er relativt slank, kan økende vekt være en kamp for personer med rektangulære kroppstyper. For å bistå i å få vekten være oppmerksom på å spise små måltider ofte. Spis en diett av høy kaloriinntak av god og sunn mat, og spiser med korte mellomrom til drivstoff kroppen å bygge muskler og masse.