Digidexo.com

Slik behandler Ringorm Outbreak

Ringorm på kroppen, sammen med fotsopp og jock kløe, faller inn under den bredere kategorien av tinea infeksjoner som påvirker det øverste laget av huden. Men ringorm er ikke en orm som bygger seg; det er en sopp mikroorganisme som vokser på kroppen din, noe som resulterer i røde, kløende runde flekker på huden. Tinea corporis (ringorm av kroppen) er en soppinfeksjon som påvirker huden på armer, ben og bryst; men soppinfeksjoner kan også oppstå i hodebunnen, lyske, føtter og negler. The Mayo Clinic sier ringorm vanligvis ikke føre til komplikasjoner, unntatt hos personer med undertrykt immunsystem, som kan finne det vanskelig å bli kvitt soppinfeksjoner. Ringorm er enkel å administrere og behandle hvis fanget på en riktig måte.

Bruksanvisning

Ringorm Behandling

•  Se deg legen å sørge for at du har ringorm - andre hudinfeksjoner kan ligne. For å bekrefte om du har ringorm, kan legen din ta en hud skraping og undersøke den under et mikroskop for å se om du har en soppinfeksjon.

Unn ringorm med soppdrepende medisiner anbefalt av legen din. The Mayo Clinic sier over-the-counter topicals som Micatin, Tinactin, Monistat-Derm, Lotrimin og Lamisil kan brukes til å behandle ringorm. The American Academy of Family Physicians (aafp) bemerker at disse topicals må bare brukes på utslett for et par uker. Hvis ringorm er alvorlig eller ikke svare på over-the-counter behandling, reseptbelagte medisiner (muntlig eller aktuell) kan være nødvendig.

Hvis du har en hund eller katt, sjekke ham for store oppdateringer av hårtap - dyr med ringorm kan spre det til mennesker. Dyr som viser slike tegn bør tas til en veterinær for rask behandling.

Hold huden ren og tørr å hindre fremtidige ringorm infeksjoner. Den aafp råder skiftende sokker og undertøy hver dag, tørking av nøye etter bading og unngå tunge klær i varmt vær - jo mer du svetter, jo mer sannsynlig er det å få en soppinfeksjon.

Unngå å dele personlige ting som håndklær, klær, kammer, børster og sko. The Mayo Clinic sier ringorm er spredt hvis du har kontakt med ting som en smittet person har slitt eller berørt, eller at en infisert dyr har børstet opp mot.

Tips og advarsler

  • The National Institutes of Health råder også hvitvasking sengetøy og nattøy hver dag du er infisert med ringorm.