Digidexo.com

Hva som forårsaker hard hud

Calluses er områder av fortykket hud på legemet som dannes i respons på stress og repeterende friksjon på huden. Lagene av huden i hard hud inneholder ikke nerveender, så hard hud tillate et område utsatt for friksjon å motstå smerte og ubehag. Hard hud vil vanligvis redusere i størrelse over tid dersom stress som forårsaket dem opphører.

Tool Bruk

Ved hjelp av verktøy som krever en til å gripe et håndtak fast ofte forårsaker hard hud. Vende skrutrekkere, treffer med hammere, eller gripende andre harde verktøy vil ha mot huden og spør kroppen til å lage hard hud for å beskytte mot smerte og mulig skade på huden. I vektløfting, er det vanlig å utvikle hard hud langs bunnen av hver finger, fra å gni av metall på hendene.

Fottøy

Kanskje den vanligste stedet for store calluses å utvikle er føttene og tærne. Sko som ikke passer godt en tendens til å gni føttene, som raskt kan skape hard hud over området som er utsatt for å gni. Dette kan hjelpe deg å bli vant til nye og forskjellige par sko. Det skal imidlertid bemerkes at overdreven rubbing kan føre til mer alvorlige fotproblemer, som liktorn og bunions.

Sokker

Unnlatelse av å bruke riktige sokker som beskyttelse for huden av føttene vil sannsynligvis føre til dannelse av hard hud. Sokker er egentlig et ekstra lag med hud som pad føttene fra friksjon. Når du ikke bruker sokker, reagerer kroppen din ved å danne hard hud å ta på padding rolle at sokken ville ha servert. Iført sokker vil redusere, men ikke nødvendigvis eliminere, callus formasjon.

Blemmer

Blemmer dannes når områder av huden er utsatt for voldsomme gnidning, eller en stor mengde av gnidning i en kort tidsperiode. Når blemmer fylles med puss eller blod og til slutt bryte eller blir absorbert tilbake inn i kroppen, huden der blemme dannes ofte reagerer ved å bli tykkere og mer callused å hindre ytterligere blemmer.

Instrumenter

Ved hjelp av musikkinstrumenter, spesielt de med tøffe strenger som må berøres gjentagelser (for eksempel stålstrenge gitarer), ofte føre til dannelse av blemmer på fingrene. Spille gitar uten hard hud kan føre til ubehag og smerte som strengene trykker inn i bløtvevet av fingrene. Hard hud kan utvikle seg i mindre enn en uke, hvis instrumentet brukes ofte.