Digidexo.com

Hvordan vite når Skabb er ikke smittsomme

Skabb er forårsaket av et angrep av små midd som graver seg inn i hudens øverste lag. Skabb forårsaker alvorlige kløe og huden sår, og å bli kvitt en skabb infestation kan være vanskelig. Du kan iverksette tiltak for å sikre at tilstanden er ikke lenger smittsom.

Bruksanvisning

Se legen din med en gang. Hvis du mistenker at du eller din familie medlem har skabb, må legen din for å gi en undersøkelse og behandling. I tillegg kan skabb bli kurert bare med reseptbelagte kremer.

Behandle alle i husstanden, også. Alle som har hatt nær hud-til-hud kontakt med infested person i den foregående måneden bør søke behandling i tillegg.

Behandle alle sengetøy og klær. Decontaminate alt sengetøy, klær og håndklær i din husholdning ved å vaske i varmt vann og tørking i en varm tørketrommel, etter rens, eller ved å forsegle i en plastpose i minst 72 timer. Skabb midd vanligvis ikke kan overleve mer enn to eller tre dager unna menneskelig hud.

Gå tilbake til skole, arbeid eller andre innstillinger gruppe etter at du har fullført behandling. Barn og voksne som regel kan gå tilbake til barneomsorg, skole eller jobb dagen etter behandling, ifølge Centers for Disease Control (CDC). Vanlige behandlinger inkluderer: permetrin krem ​​(gjelder ved sengetid og vask av neste morgen); lindan lotion (også gjelde ved sengetid og vask av neste morgen); svovel salve og crotamiton (brukes for spedbarn); og ivermectin (oral medisin for vanskelige å behandle tilfeller). Ifølge American Academy of Dermatology, alle disse medikamentene er effektive for skabb.

Hold varsling for fortsatt symptomer. Etter behandling, kan kløe fortsette i flere uker, sier CDC. Hvis du ser Burrows eller kvise-liknende utslett vises på huden din, kan det hende du trenger en annen behandling.

Tips og advarsler

  • Hvis du er usikker på om alle skabb midd er døde etter behandling, bør du oppsøke lege før du går tilbake til skole, arbeid eller annen gruppe.
  • Ikke prøv å bruke over-the-counter medisiner eller kremer for å behandle en skabb infestation. "Nei" over-the-counter "(reseptfrie) produkter har blitt testet og godkjent for å behandle skabb," ifølge CDC. Husk at første gang en person får skabb, de har som regel ingen symptomer for de første 2 til 6 uker etter at han ble angrepet, men de er fortsatt smittsom i denne perioden. Ikke bruk insektspray eller fumigants å bli kvitt skabb.