Digidexo.com

Prilosec Vs. Protonix

Prilosec Vs.  Protonix


Prilosec og Protonix er lignende medikamenter som bidrar til å redusere dannelsen av syre i magen og bidrar til å kontrollere eller kurere mage-relaterte tilstander og sykdommer som involverer magen og spiserøret. Som med alle medisiner og behandlingsregime foretatt for mage-relaterte forhold, må de tas bare som anvist, og bivirkninger og legemiddelinteraksjoner kan hemme deres effektivitet eller føre til komplikasjoner.

Identifikasjon

Prilosec er en forsinket-release stoffet tilgjengelig over-the-counter (OTC) eller ved resept. Den kommer i kapsel eller mikstur skjemaet inneholder 10 mg, 20 mg eller 40 mg omeprazol magnesium. Protonix er et stoff kjent som en protonpumpehemmer tilgjengelig kun på resept. Den kommer i forsinket-release tabletter eller mikstur skjemaet inneholder 20 mg eller 40 mg pantoprazol natrium.

Funksjon

Prilosec er primært foreskrevet for korttidsbehandling av halsbrann, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), magesår og erosiv øsofagitt, og for langtidsbehandling av patologiske syresekresjon, som Zollinger-Ellison syndrom. Protonix brukes også til å redusere mengden av syre som bygger i magen, og er primært foreskrevet til behandling av erosiv øsofagitt og Zollinger-Ellison syndrom.

Dosering

Prilosec OTC bør tas gjennom munnen en gang om morgenen før frokost for 14 strake dager med en 8 oz. glass vann. Ikke mer enn én dose bør tas i en 24-timers periode. Piller eller kapsler bør ikke deles eller knuses som de er ment for langsom frigjøring i kroppen. Protonix tabletter bør svelges hele med eller uten mat, og er ikke å bli knust eller ødelagt på grunn av sine viktige tidsslippegenskaper. Protonix mikstur granulat bør bli stenket på eplemos eller blandet med eplejuice og tatt umiddelbart.

Interaksjoner

Stoffer som Coumadin, Plavix, REYATAZ, Antabuse, Prograf, Dilantin, Omnipen, eller Principen kan forårsake bivirkninger hvis de tas med Prilosec. Medisiner for søvnløshet eller angst som Valium eller Xanax kan også forstyrre Prilosec. Stoffer som Omnipen, Principen, REYATAZ, Coumadin, Plavix eller Nizoral kan forårsake bivirkninger hvis de tas med Protonix. Enkelte vitaminer, mineraler og urte kosttilskudd, spesielt de som inneholder jern, kan forstyrre effektiviteten av prilosec og Protonix.

Side Effects

Mulige bivirkninger av prilosec og Protonix omfatter gass, magesmerter, kvalme, oppkast, diaré og hodepine. Folk som har tatt prilosec eller Protonix og bryte ut i elveblest, har problemer med å puste, eller erfaring hevelse i ansiktet, tunge, svelg eller lepper bør få akutt medisinsk hjelp som de kunne være alvorlig allergisk mot narkotika.

Betraktninger

Prilosec vil ikke umiddelbart bli kvitt halsbrann symptomer. Det kan ta opp til fire dager å føle seg gode resultater fra å ta Prilosec. Prilosec bør ikke "bli tatt av alle som er allergisk mot omeprazol, og Protonix bør ikke tas av alle som er allergisk mot pantoprazol. Overdoser på Prilosec kan forårsake døsighet, kvalme, oppkast, tåkesyn, hodepine, tørr munn eller en rask hjerterytme. Tar Protonix lang tid kan føre til en B-12 vitaminmangel.