Digidexo.com

Tre måter å senke dårlige kolesterolet

Tre måter å senke dårlige kolesterolet


Senke dårlige kolesterolet er like enkelt som en, to, tre - kosthold, mosjon og naturlige kosttilskudd. Dårlige kolesterolet, også kalt LDL (low density lipoprotein) kolesterol, er det nummeret du ønsker å se reduksjon for å unngå komplikasjoner, inkludert hjerneslag og hjerteinfarkt. Disse kan oppstå fra begrenset blodstrøm på grunn av plaque avsetninger dannet fra kolesterol akkumulering.

En kombinasjon av tiltak kan ha en langt mer dyptgripende effekt på å redusere LDL enn ett trinn alene. Disse tre spesielt fungerer veldig bra sammen, og de er endringer du kan gjøre i dag, akkurat nå, for bedre helse.

Diett

Pakk et utvalg av frukt, grønnsaker og hele korn i kostholdet ditt. Bruk disse elementene for å erstatte prepackaged mat og mat med høyt transfett (ofte disse er de samme matvarene). Du vil kutte kalorier og gå ned i vekt sammen med dårlige matvalg.

Enumettet fett og oljer er sunnere, og flerumettede fettsyrer anbefales. Prøv raps eller olivenolje for å få fordelene av begge. Olivenolje inneholder også polyfenoler, som hjelper lavere LDL kolesterol avlesninger.

Trening

Trening ikke bare øke gode kolesterolet (HDL eller high density lipoprotein), det senker det dårlige, og gir deg en kraftig dobbel effekt. Trening senker også andre risikofaktorer som kan føre til høyt kolesterol. Det reduserer sjansen for at du vil utvikle diabetes, kjemper høyt blodtrykk og hjelper deg å miste vekt.

Utvikling av en sunn livsstil er ofte en bivirkning av regelmessig mosjon. Dette kan føre til en forbedring i ditt kosthold og valg av mat eller overbevise deg til å slutte å røyke, noe som eliminerer ytterligere to risikofaktorer for høyt kolesterol.

Prøv å trene daglig, begynner med 30 minutter, og jobbe deg opp til en time om dagen de fleste dagene i uken. Hemmeligheten er å få bevegelse, for ikke å bekymre deg for å oppnå den maksimale tiden. Hver liten bit du kan legge vil hjelpe deg mot målet ditt.

Naturlig kosttilskudd

En rekke naturlige kosttilskudd kan bidra til lavere kolesterol og hindre deg fra å måtte ty til en reseptbelagte medisiner. Disse inkluderer hvitløk, havrekli og psyllium.

Havrekli og psyllium gir løselig fiber. Dette fiber øker gode kolesterolet, senker det dårlige kolesterolet, reduserer blodtrykket og har flere andre viktige effekter på sunn blodstrøm og hjertesykdommer.

Informer legen din dersom du er i dag en reseptbelagt medisin for kolesterol og velger å legge til en av disse kosttilskudd til kosthold, da det kan påvirke doseringsnivå av medisiner.