Digidexo.com

Urin Bag Instruksjoner

En urinpose er en samling enhet som ofte brukes i sykehus og i hjemmet situasjoner hvor en person kan lide av kronisk sykdom eller tilstander som gjør regelmessige turer til badet drivverdige. Den vanligste typen av urinpose er benet posen, som kan være dekket med tøy eller et teppe. Lære hvordan du skal ta vare på en urinpose vil bidra til å hindre forlegenhet, men enda mer, vil hindre smitte fra en permanent eller midlertidig kateter som drenerer inn i urinposen.

Tubing

Oppsamling av urin i en pose utnyttes gjennom et kateter, som er et langt, hult rør som er satt inn i urinrøret. Den andre ende av røret er koblet til en urinpose. Omsorg for kateteret er viktig for å hindre vekst av bakterier. I de fleste tilfeller, er kateterrøret holdes på plass langs en persons ben (under klær) med en tynn, justerbare benet stroppen. Dette benet båndet bør være plassert høyt på låret til å hindre trekking eller pressing av kateterrøret. Pasienten vil ikke trekke kateteret fra kroppen hennes, men hun kan være ansvarlig for å tømme urinposen og rengjøre bunnen av dette røret.

Tømming av Urin Bag

Se å sørge for urinposen ikke blir så full at det trekker på kateteret slangen. Enkeltpersoner eller helsepersonell bør tømme en urinpose før det fyller, for å forhindre at urin fra pooling i røret, eller enda verre, sikkerhetskopiere inn i urinrøret. Den ende av kateteret vil være utstyrt med en ventil som kan krympes slik at ingen urin strømmer fra røret når kateteret er fjernet fra toppen av urinposen (oftest når den er byttet ut). Urinposen vil ha en tut på bunnen. Klemmen eller tut vil snu en måte å åpne avløpet, den andre veien for å lukke det. Tømme posen i et toalett, eller måle mengden av urin hvis kalt for, i en spesiell beholder beregnet for dette formålet.

Rengjøring en Urin Bag

Skyll urinposen hver dag for å hindre lukt og for å hindre vekst av bakterier. Lag en blanding av like deler vann og eddik. Ta vare på urinposen i henhold til produsentens instruksjoner. Ulike design vil tilby ulike instruksjoner om kateterinnleggelse og modus der urinen kan dreneres ut av posen.