Digidexo.com

Om bronkitt symptomer og behandling hos barn

Bronkitt er en luftveisinfeksjon som forårsaker bronkiene til å bli irritert og betent. Det kan lett forveksles med en kiste kald eller lungebetennelse siden symptomene kan være ganske like. Denne sykdom kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert innendørs luftforurensning. Barn, derimot, kan kontrakten bronkitt ved å få et smittsomt virus eller bakterier. Ditt barns barnelege kan riktig diagnostisere sykdom og foreskrive riktig behandling.

Om bronkitt symptomer og behandling hos barn

De vanligste symptomene på bronkitt hos barn er rennende nese, sår hals og lavgradige feber. De kan også oppleve trøtthet og frysninger. Det er vanligvis en tørr hoste ved utbruddet av sykdom. Denne hosten deretter blir til en produktiv hoste som slim utvikler seg i lungene. Barn kan også hvese og føle tetthet i brystet med bronkitt.

over-the-counter medisiner som hostesaft, som opererer en luftfukter i huset, eller en fordamper i soverommet deres kan hjelpe barn puste (og sove) enklere. Barn bør drikke rikelig med drikkevarer slik at de ikke blir hydrert. Hvis de opplever mye pustevansker, bør du oppsøke lege umiddelbart!

Hvis et barn ikke begynner å føle seg bedre om noen dager, eller føles verre, bør du ringe henne barnelege. En undersøkelse av en barnelege kan avgjøre om barnet har bronkitt eller ikke. Hvis sykdommen er forårsaket av bakterier, kan en lege forskrive antibiotika. Hvis et virus er årsaken til bronkitt, bare symptomene kan behandles. Foruten reseptbelagte eller over-the-counter hoste medisiner, barn med bronkitt trenger nok hvile, rikelig med drikke, og damp lagt til husholdningen luft.

Siden Bronkitt kan være svært smittsom, hvert medlem av husholdningen, spesielt noen barn som har det, bør vaske hendene ofte med antibakteriell såpe og vann. Denne praksis vil bidra til å drepe bakterier og redusere risikoen for å spre bronkitt.

Hint

  • Barn som har bronkitt vanligvis komme over denne sykdom i 5 til 10 dager. Barn-samt babyer og elderly- har større risiko for å få bronkitt på grunn av deres lavere immunitet systemer.
  • Barn som lever i husholdninger hvor det er minst en røyker har en høyere risiko for å få bronkitt.