Digidexo.com

Hvordan bli kvitt betennelse i mandlene

Betennelse i mandlene er et annet navn for en mandel infeksjon. Mandler er de kjøttfulle, kjertelområdene på hver side av halsen, ifølge Mayo Clinic. Tonsillitt forårsaker hevelse og smerter i baksiden av halsen, og kan skyldes infeksjon med et virus eller bakterier. Andre symptomer på betennelse i mandlene inkluderer feber, frysninger, hodepine, vanskeligheter med å svelge, hvite flekker på mandlene, forstørrede lymfeknuter i kjeve eller hals, og mister stemmen. Små barn kan også oppleve magesmerter.

Hvordan bli kvitt betennelse i mandlene

Hvordan bli kvitt betennelse i mandlene

•  Gå til legen din for en rask strep test. Symptomer på strep hals kan etterligne symptomene på betennelse i mandlene, men strep hals krever behandling med antibiotika. Barn med strep hals bør holdes hjemme før minst 24 timer etter starten antibiotikabehandling.

Bruk over-the-counter medisiner for å redusere feber, betennelser og smerter forårsaket av viral tonsillitt. Ibuprofen er vanligvis mest effektive, men paracetamol vil også redusere ubehag. Aspirin bør ikke gis til barn med betennelse i mandlene på grunn av fare for Reyes syndrom, en potensielt dødelig komplikasjon forbundet med aspirin bruk under virusinfeksjoner.

ta antibiotika for å bli kvitt bakteriell betennelse i mandlene. Penicillin er den mest foreskrevet antibiotika for hals-infeksjoner, men erytromycin er effektiv for de med allergi mot penicillin. Ifølge Mayo Clinic, oral antibiotika generelt må tas for 10 eller flere dager.

Bruk aktuell bedøvelse for midlertidig lindring av halsen smerte. Lidokain hals spray er tilgjengelig på resept, men det er mange over-the-counter spray som kan nummen halsen og muliggjør enklere å svelge.

Gurgle med varmt saltvann hver time til den tonsillitt klarner opp. Du kan lage saltvann hjemme ved å blande en halv teskje salt i åtte gram av varmt vann.

Øk inntaket av varm væske for å unngå dehydrering, hastighet helbredelse og redusere hals ubehag. The American Academy of Øre anbefaler suppe buljong for sin næringsverdi.

•  Bland honning og sitron i et glass med varmt vann. Sitron reduserer slimproduksjon, og honning strøk halsen for å gjøre lettere å svelge. Unngå å gi honning til spedbarn under 1 år.

Unngå irritanter, for eksempel røyk og harde, sprø og krydret mat, ifølge Nemours Foundation. Irriterer halsen kan øke smerte og hevelse og forsinke healing.

gjennomgå en mandlene for å fjerne mandlene. Kirurgi kan anbefales når syv eller flere halsinfeksjoner oppstå i en periode på ett år, eller når fem eller flere alvorlige infeksjoner forekommer i mindre enn to år, ifølge Mayo Clinic.