Digidexo.com

Ni klassiske symptomer på depresjon

Klinisk depresjon har ni klassiske symptomer. Disse symptomene er definert av American Psychiatric Association og ofte danner grunnlaget for en diagnose av klinisk depresjon. Depresjon blir diagnostisert når fem eller flere av disse symptomene er tilstede nesten dager over en to-ukers periode. I tillegg må ett av symptomene være enten vedvarende tristhet eller tap av interesse for aktiviteter.

Konstant Tristhet eller Håpløshet

To av de ni klassiske symptomer på depresjon er stadige følelser av tristhet eller håpløshet. Noen ganger denne tristheten resulterer i fysiske symptomer, som for eksempel endringer i appetitt, som kan utløse andre symptomer. Konstant håpløshet kan også utløse tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Trouble Sleeping eller fatique

Ubehandlet depresjon kan føre til både problemer med å sove, eller søvnløshet og tretthet. Selv om problemer med å sove kan føre til tretthet, kan disse to symptomene også vises uavhengig av hverandre.

Føler Verdiløs eller Håpløst

Føler verdiløs eller håpløs er to flere tegn på depresjon. Følelser av håpløshet kan også være ledsaget av en følelse av hjelpeløshet, noe som kan resultere i et tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Betydelig Weight Change

Denne endringen i vekt kan enten være vektøkning eller vekttap. Ofte blir endringer i vekt som utløses av en av de andre symptomer, slik som ikke spiser på grunn av en håpløs følelse eller å stole på mat for humør havet.

Konsentrasjonsvansker

Dette kan være ledsaget av hukommelsesproblemer og vanskelighets beslutninger og interferens med normal kognitiv evne.

Tap av interesse i favorittaktiviteter

Dette kan inkludere en nedgang i seksuell interesse eller spise og kan forstyrre relasjoner. Tap av interesse i å spise kan forårsake en annen klassisk symptom på depresjon, vekttap.

Hvor får du hjelp

Folk opplever noen av disse symptomene bør søke hjelp. Vanlige første trinn omfatter en primær omsorg lege eller et fellesskap mental helse anlegget. Selv om det er mange måter å behandle depresjon, vanlige metoder omfatter veiledning eller antidepressive medikamenter som øker mengden av serotonin i hjernen, som motvirker en kjemisk ubalanse som kan utløse klinisk depresjon.