Digidexo.com

Hjem rette for tett nese

En tett nese er ofte mer av en ulempe enn noe annet. Selv ikke vanligvis forbindes med en alvorlig medisinsk tilstand, å ha en tett nese hindrer din evne til å puste riktig, og kan gjøre det vanskelig å sove. Heldigvis er det ikke nødvendig å kjøpe dyre produkter for å bli kvitt din tett nese.

Sniffing Løk

De fleste menthol-baserte produkter og decongestants har ingredienser som irriterer nesen, forårsaker den til å kjøre, og i sin tur, avblokkere fylt opp følelsen du føler. Du kan irritere nese på samme måte ved å bare snuse en løk.

Hot Soup eller Tea

Dampen fra en varm drikke kan gjøre underverker for en tett nese. Dampen vil varme væsker i nesegangene, forårsaker dem til å løpe litt. Din fylt opp nesen vil fjerne, og som en ekstra bonus, vil de væsker du drikker bidra til å fjerne noen av de overflødige slim i halsen forårsaket av post nasal drypp.

Varm dusj

Ta en varm dusj og puste inn dampen. I mange tilfeller er tett nese forårsaket av tykt slim. Dampen fra dusjen vil hjelpe tynne slimet og tømme nesen av lunger.

Aromaterapi

Den eteriske oljen av eukalyptus planten kan hjelpe klare lunger. Legge noen dråper eucalyptus olje til luftfukter eller en olje diffuser vil legge duft til luft og bistand i tømme tett nese. Du kan også plassere noen dråper på et papir og plassere den under puta mens du sover. Det vil være i nærheten for umiddelbar lindring hvis du våkner opp tett i midten av natten.

Hjemmelaget nesespray

Å mikse din egen saltvannsnesespray, trenger du 1/4 ts. natron, 1/4 ts. av bordsalt og 8 oz. lunkent vann. Bland alle ingrediensene sammen til de oppløses, og deretter sette løsningen i en nese dropper. Sprute løsningen i hvert nesebor. Det varme vannet og salter vil hjelpe tynne slimet og vanne bihulene.
Eksperimenter med temperaturen av vannet for å finne den mest behagelige punkt for neseborene. Hvis løsningen er for sterk, redusere mengden av bakepulver og salt med halvparten.

Når skal man oppsøke lege

En tett nese alene er vanligvis ikke en alvorlig medisinsk tilstand, men hvis det varer i mer enn tre uker, bør du søke råd fra legen din. Ta kontakt med lege umiddelbart dersom du har feber, sinus smerte eller tykk utflod med blod eller en grønn / gul farge.