Digidexo.com

Fysioterapi for behandling av Restless Leg Syndrome

Restless legs syndrom (RLS) forårsaker smerte eller ubehag i bena. Dette smerte eller ubehag er ofte bare lettet når bena er i bevegelse. Symptomer er verre i løpet av tidlig på kvelden eller senere på kvelden, og noen ganger dette forverring hindrer RLS lidende fra å falle i søvn. Mens det er ingen kur for syndromet, kan fysioterapi ofte lindre symptomene.

Årsaker

Selv om en direkte årsak til rastløse ben syndrom ikke kan finnes i de fleste pasienter, kan det kontrolleres ved å bestemme andre faktorer som påvirker dem. For eksempel, hvis du bruker tobakk eller drikke alkohol eller koffeinholdige drikker, så stopper de som kan redusere eller eliminere symptomene på rastløse ben syndrom. Hvis du lider av fedme, kan en god vekt-tap programmet også bidra til å lindre symptomene

Vertikal Push-Ups

Doing vertikale push-ups kan hjelpe strekke leddbånd, og dermed redusere spenninger i bena. Stå på armlengdes avstand fra og plassere håndflatene flatt på vegg. Som du holder kroppen rett, slapp begge albuene og bringe brystet nærmere veggen som i horisontale push-ups. Deretter presse kroppen langsomt tilbake til vertikal posisjon, huske å holde håndflatene flatt mot veggen. Gjenta denne bevegelsen ti ganger, og utføre denne øvelsen to ganger daglig.

Horisontal Leg Stretch

I denne øvelsen, bør du ligge på ryggen med ett ben løftet opp. Sett begge hendene på ballen av foten din og prøv å trekke beinet over hodet. Pass på å bare bruke hendene til å gjøre det. Dette vil være mildt smertefullt, men hold posisjonen i ca tre minutter. I løpet av denne, er det ikke behov for benet til å være rett. Effekten at du prøver å produsere er å strekke alle musklene på baksiden av leggen, og dermed gjør dem mer smidig og avslappet. Gjenta øvelsen med det andre benet.

Sitting Leg Stretch

Denne øvelsen krever to stoler som står overfor hverandre og av lik høyde. Sitte i en av stolene, løft benet og sette hælen på den andre stolen setet. På dette punktet, bør beinet være rett ut og foran deg.

Ta en sammenrullet håndkle og loop den rundt ballen av den utvidede foten, holder den ene enden av håndkle i hver av dine hender. Når det er gjort, er det bare rett ut beinet og trekk forsiktig på håndkle til du føler kalv muskler reagerer. Til slutt, len deg forover nøye mens du fortsetter spenningen på håndkleet. Sørg for å holde ryggen rett, da dette vil strekke musklene i stedet for de av ryggen. Hold denne posisjonen i ca tretti sekunder, og gjenta prosessen med det andre beinet. Utføre denne øvelsen to ganger daglig.

Betraktninger

Restless legs syndrom har også vært forbundet med jernmangel og anemi samt medisinske tilstander som nervesykdom, diabetes og nyresvikt. Behandling av disse forholdene kan lindre symptomene. Hvis du har noen av disse forholdene, ta kontakt med din lege for omsorg og behandling av disse, samt andre virkemidler for å bekjempe RLS.