Digidexo.com

Hvilken del av Eye lar deg se Color?

Hvilken del av Eye lar deg se Color?


Netthinnen bak i øyet er en syv-lags ark av spesialisert nervevev. Den mottar lyssignaler fra miljøet og gjør dem til nerve de som reiser langs de optiske nervene til hjernen. Netthinnen inneholder to typer fotoreseptoren (lysmottakende) celler som kalles staver og tapper. Stenger aktivere i svakt lys og er ikke følsomme for farge. Kjegler operere i sterkt lys og gir detaljer og farger.

The Physics of Light og Color

Sir Isaac Newton, kjent for sin lov om universell gravitasjon, også undersøkt innholdet av lys. Så tidlig som i 1672, Newton lært at hvitt lys kan deles inn i en ordnet spektrum av farger ved å bøye at lys gjennom et prisme. Hver farge oppstår som en bestemt bølgelengde av elektromagnetisk stråling. Hvert objekt reflekterer visse bølgelengder av lys og absorberer andre. Du oppfatter forskjellene i disse reflekterte lysbølger som farge. Du er i stand til å skille millioner av forskjellige farger takket være kjegler av dine netthinner - som hver for seg, faktisk, er følsom for en av bare tre farger.

De Kjegler

Membranene er til stede gjennom hele netthinnen, men de er pakket sammen tettest i det sentrale området av netthinnen, som kalles fovea. Kjegler inneholder molekyler som kalles photopigments som absorberer lys og endrer form, innstilling av en endring i elektrisk tilstand som sendes til hjernen. Hver kjegle inneholder en av tre forskjellige versjoner av disse photopigments, noe som gjør det følsomt kun til røde, grønne eller blå bølgelengder. Samspillet av informasjon som overføres av øyets kjegler og hjernen skaper fargene du ser.

Color Sensitivity

Hver menneskelige øyet inneholder omtrent seks millioner kjegler. Mengden du har av hver type membran og kvaliteten på deres funksjonalitet påvirke din evne til å se subtile fargevariasjoner. Men avhengig hjernen også på sammenligninger mellom input fra ulike kjegler og mellom et objekt og de andre delene av bildet du ser. Forskere som neurobiologist Semir Zeki, for eksempel studere områder av hjernen er spesielt opptatt av farge utholdenhet, det vil si evnen til hjernen til å gjenkjenne og rabatt midlertidig lysforhold som påvirker en Colora € ™ s utseende for å opprettholde en konstant oppfatning av farge. Uten denne konstans, vil fargen være ubrukelig som et middel for å identifisere ting.

Fargeblindhet

Syv prosent av amerikanske menn lider av varierende grader av fargeblindhet, noe som er en manglende evne til å skille røde fra grønt. Denne egenskapen kommer under innledende utveksling av genetisk materiale når egg og sperm møtes. Jeremy Nathans, en Howard Hughes Medical Institute etterforsker arbeider ved Johns Hopkins University School of Medicine, har funnet ut at genene som skaper røde og grønne farge reseptorene er lokalisert i nærheten av hverandre. Deres DNA-sekvenser avviker med bare 2 prosent, noe som gjør børser som resulterer i manglende eller ødelagte røde eller grønne kjegler mer sannsynlig å skje. Kun 0,4 prosent av kvinner er fargeblinde fordi kvinner får to kopier av X-kromosomet, som bærer genene for disse to reseptorer. Dette reduserer deres sjanser for å ende opp med bare defekte versjoner av gener. Blå fargeblindhet er svært sjelden; det er bare forårsaket av genmutasjon.