Digidexo.com

Hypertrofisk Scar Healing

Arr er blant de vanligste av hudlidelser at folk lider av, som regel knyttet til små kutt eller skrubbsår. Ifølge Cleveland Clinic, er det to standard typer arr, hypertrofiske og keloid, hver med en distinkt kjennetegn. Hypertrofiske arr er vanligvis den mest vanlige og ikke spre seg utover den opprinnelige såret, i motsetning til keloid arr. Den helbredende behandling og prosessen tar tid, med flere ulike metoder for å oppnå det ønskede mål.

Funksjoner av behandling

Over tid, hypertrofiske arr gjør helbrede seg selv. De begynner å bli røde og puffy, men gradvis krympe i størrelse og fargen begynner å falme, sier Medscape. For de fleste mennesker, disse er de mest vanlige typer arr som de ser. Behandling for å hjelpe helbredelsesprosessen kan gjøres hjemme gjennom en rekke rettsmidler som er billig. Enkelte individer kan ønske en raskere alternativ og derfor slå til en medisinsk eller kirurgisk alternativ.

Hjem Rettsmidler

De vanligste og vellykkede hjem rettsmidler å bruke når du prøver å helbrede en hypertrofisk arr er salver. Forsøk på å blande arret inn i huden og for å redusere eventuell hevelse er hovedmålet av produkter. Mange over-the-counter produkter hevder å jobbe, men vanligvis møter blandede resultater. En resept kan fås for sterkere kremer som inneholder steroider, som fremskynde utvinning tid.

Medisinske rettsmidler

Det er to hovedalternativer for en person til å fortsette å bidra til å behandle hans eller hennes arret. Det første alternativet er å gjennomgå en steroid injeksjon i arret. Steroidinjeksjoner resultere i den helbredende tid blir akselerert og må gjentas til arret er helt leget. Det andre alternativet er å gjennomgå laser kirurgi på området. En laser er fokusert på arret og tvinger vev for å bli ødelagt i løpet av flere behandlinger, sier burnsurvivorsTTW.org.

Time Frame

Tidsrammen for hvert av alternativene varierer. For noen hjemme rette, vil resultatene tar lengst tid å se. Det kan være måneder før en merkbar endring blir sett, som mange kanskje ikke ønsker å vente på. Steroid injeksjoner må gjentas hvert fire-til-seks uker til ønsket utseende er oppnådd. Dette kan ta to-eller-tre forsøk før en person er fornøyd med hvordan arret ser ut. Ifølge University of Maryland, til noen laserbehandling som brukes vil ta noen uker være komplett, hvor arret vil bli ødelagt, men området vil trenge tid til å gro.

Betraktninger

Mange mennesker har arr, men de fleste ikke stige til nivået for å måtte gjennomgå medisinsk behandling for det, eller til å bruke over-the-counter rettsmidler. The Cleveland Clinic sier at arr tendens til å helbrede seg selv naturlig, hvis gitt tid til å gjøre det. Før du vurderer noen behandling alternativ for å fremskynde helbredelsesprosessen, ta kontakt med en lege for å finne den beste måten å gjøre det, avhengig av type arr du har, og alvorlighetsgraden av den.