Digidexo.com

Tann erstatning alternativer

En manglende tann skaper kosmetiske problemer og tannproblemer. Andre tenner kan skifte til plassen skapt av en manglende tann, noe som gjør dem vanskeligere å rengjøre og som fører til tannråte, hulrom og ytterligere tap tann. Det er flere måter å erstatte en manglende tann.

Typer

De tre vanligste tann erstatning alternativer er tannimplantater, faste broer og flyttbare apparater. Det første skrittet til å plassere et tannimplantat er å sette inn en skrue i kjevebenet der den manglende tannen ligger. Etter ca tre måneder med healing, er en cap eller krone festet til skruen. Et fast bro innebærer kroningen de to tennene rundt den manglende tannen til å holde en falsk tann i mellom kronene. Flyttbare apparater kommer i mange former og materialer, avhengig av hvor mange tenner må skiftes, den generelle tilstanden til munnen og hvor manglende tann eller tenner er plassert.

Betraktninger

Du bør diskutere flere faktorer med din tannlege eller kjevekirurg før de bestemmer seg en passende tannerstatning alternativet. Antall tenner som må skiftes ut, og plasseringen av disse tennene er to av de viktigste faktorene for å vurdere. Generelt, jo flere tenner som trenger å bli skiftet ut, vil den mer kostbart erstatnings være. Enten du har dental forsikring og hva slags erstatning forsikringen vil dekke er en annen viktig faktor for folk flest. Det kan være nødvendig for deg å balansere den estetiske appell av en bestemt alternativer med kostnadene. Eldre pasienter kan ikke være i god nok oral helse til å gjennomgå et kirurgisk inngrep som et tannimplantat og kan finne det lettere og mindre risikabelt å gå med mindre invasive avtagbare tenner.

Sammenligninger

Selv om tannimplantater er den mest brukte tann erstatning alternativet, er de også den mest kostbare. Ifølge DocShop.com, kostnaden i 2009 for en enkelt tannimplantat varierte fra $ 2000 til $ 4000. Noen forsikringer vil dekke noen av kostnadene, og finansieringsmuligheter kan være tilgjengelige også. Implantater er vanligvis det beste valget for en manglende tann i en åpenbar plassering fordi de ser så realistisk. Dental implantater har en helbredende periode på ca tre måneder fordi plassere et tannimplantat er en kirurgisk prosess. Implantater har en lav risiko for komplikasjoner, men de kan ikke brukes hos pasienter som ikke har tilstrekkelig kjevebenet og bløtvev i å forankre implantatet.

Ifølge AboutCosmeticDentistry.com, kan en enkelt fast bro koste alt fra $ 500 til $ 900 per tann og med 2009, og dental forsikring vil vanligvis betale omtrent halvparten av prisen. Faste broer er ganske realistisk utseende. Faste broer kan være vanskelig å bruke tanntråd rundt, og pasientene må ta stor forsiktighet for å holde broen rent for å hindre bakterier fra råtnende de sunne tenner forankring falsk tann.

Flyttbare apparater er den minst kostbare metoden for tann erstatning, slik at de kan være det beste alternativet for pasienter uten tannlege forsikring. De er den minst visuelt tiltalende alternativ, som den falske tann eller tenner er vanligvis festet til enheten med metallspenner som er vanskelig å skjule. De vanligvis ikke forårsaker noen komplikasjoner så lenge de holdes rent og passer ordentlig.