Digidexo.com

Hvordan behandle dyr biter

Dyr biter skje langt oftere at du kan realisere. Vanligvis oppstår mellom mennesker og dyr, men ikke nødvendigvis kjæledyret til den enkelte som har blitt bitt. Ville dyr biter er litt mer uvanlig, men de kan også skje fra tid til annen. Vær forberedt ved å lære hvordan man skal behandle dyr biter.

Bruksanvisning

•  Bestem den eksakte type dyr bitt som må behandles. Den største mengden av dyr biter mottatt av mennesker er enten hunden eller katten biter, med hundebitt blir mye mer utbredt overall. Men kjæledyr som marsvin, hamstere, kaniner, ildere og andre er også noen ganger de skyldige. Av og til kan ville dyr som vaskebjørn eller slanger være involvert. Forhåpentligvis vil du vite "type" bite påløper. Gjerne som bør være tilfelle hvis du er den ene bitt. Men barn - som er det største antall ofre i denne arenaen - kanskje ikke i stand til å identifisere dyret i spørsmålet. Det betyr at du kan ha å gjøre litt research for å finne ut svaret, og om nødvendig, identifisere og fange den bestemte dyret i spørsmålet.

Identifisere bite området. Mens den vanligste området er på hånden, kan biter også forekomme på foten, leggen eller andre steder. Når man snakker med en lege om bitt, er det viktig å være i stand til å identifisere det spesifikke området.

Identifisere hvilken type bakterier eller infeksjoner som vanligvis bæres av dyret som forårsaket bittet, bruker Internett. For eksempel katter og hunder ofte bære staph infeksjoner eller streptokokker som kan være svært farlig for mennesker. I tillegg er det alltid en frykt for rabies, spesielt med kjæledyr overlatt til seg selv så vel som med ville dyr. Å vite hva du skal se etter i bite situasjoner kan spare verdifull tid i å motta tidlig og riktig behandling.

Undersøk bite tett. Hvis mulig, bruk en forstørrelsesglass, slik at du kan se det grundig. Prøv å finne ut om noe fremmed er integrert i. Også prøve å finne ut hvor dypt bitt er. Dype bitt kan forårsake nerve eller sene skade som kan enda flere grunne biter lokalisert i visse områder av kroppen.

Rens og desinfiser bite området. Skyll det ut med vann og hydrogen peroxide eller sprit, og deretter bruke en antibiotisk krem ​​eller salve. Dekk med en ren kompress eller klut.

6. Observer pasienten, hvis det ikke er deg, eller har noen andre observere, hvis det er du. Se etter ting som hudbetennelse, hevelse, uvanlig utslett eller annen misfarging rundt bittet. Legg også merke til noen spesifikke symptomer. Disse kan enten være kortsiktig eller langsiktig i naturen. Typiske symptomer å se etter inkludere kløe, en brennende, stikkende eller tingly følelsen bite området; unødig smerte, svimmelhet eller besvimelse, tåkesyn eller feber; kvalme, diaré eller oppkast; og uforklarlig anfall, økt tørste eller uregelmessig hjerterytme. Legg også merke til overdreven blødning eller puss oser fra såret.

Kontakt lege med informasjonen du har samlet om pasienten (hvis hvis ikke er deg), dyret som gjorde biting, og symptomene på bittet selv. Hvis bittet er fra et dyr som ikke kan identifiseres eller lokalisert, fra en bortkommen dyr som opptrer unormalt, eller en ukjent slange, gå direkte til nærmeste klinikk eller sykehus. Slangegiften kan være involvert når slanger er involvert og tid kan være av essensen. Også gå direkte til sykehuset dersom bite i spørsmålet ikke vil stoppe blødning, ser ut til å bli smittet, eller hvis alvorlige symptomer av noe slag er utstilt av offeret. Vær sikker på at du har all den informasjonen du har samlet om situasjonen med deg når du tar kontakt med en lege.

Følg legens instruksjoner om bittet. Dette kan inkludere å ta foreskrevne medisiner. Gå ikke glipp av behandlinger eller medisiner som foreskrevet.

Hvis symptomene ikke vike eller bitt helbreder ikke, eller om det blir verre, bør du kontakte legen igjen og fortsette å gjøre det før bittet er leget.

Rapport bite situasjonen til de riktige lokale myndigheter og ta alle handlinger skissert av dem.

Tips og advarsler

  • Bruk hydrogen peroxide eller rubbing alkohol og antibiotika krem ​​eller salve regelmessig for å holde bittet rent og desinfisert.
  • Be om hjelp fra de lokale dyr kontroll i å finne og fange dyret i spørsmålet.
  • Vær sikker på dyret som gjorde biting er tilstrekkelig testet for rabies og andre bakterier.
  • Hvis du ikke kan få en lege på telefonen for å svare på dine spørsmål, kan du gå til en like ved øyeblikkelig hjelp eller ER anlegget.
  • Aldri ignorere noen bite, selv når det ikke ser ut til å være et problem.
  • Ikke overse noen symptom, uansett hvor lite det kan vises.
  • Rapporter alltid bitt til de rette myndigheter som dyret er svært sannsynlig å slå til igjen.