Digidexo.com

Har Kløe tegn på leverproblemer?

Har Kløe tegn på leverproblemer?


Mens noen ganger kløende hud er vanlig, og kan skje for en rekke årsaker, kronisk, kan unrelieved kløe indikere underliggende leverproblemer. Denne typen kløe vil ikke gå bort med aktuelle behandlinger.

Tørr hud

Mesteparten av tiden, indikerer kløe noe mer enn tørrhet, ifølge CNNhealth, så lenge det ikke er ledsaget av et utslett. Men hvis huden din ser normalt, men føles ukontrollert kløende, kan en intern tilstand være årsaken. Forhold som lever og nyreproblemer ikke presentere åpenbare symptomer i de andre enn kløe hud tidligere stadier.

Leverproblemer og andre interne forhold

Kløe av leverproblemer, ifølge Mayo Clinic, er over hele kroppen, øker om natten, og ikke lindres av fuktighetsgivende, antihistaminer eller hjem rettsmidler for tørr hud. Denne type hele kroppen kløe kan også indikere andre interne forhold som cøliaki, jernmangelanemi, stoffskifteproblemer og visse typer kreft, inkludert leukemi og lymfom.

Hvorfor leverproblemer Gjør Skin Itch

Den ukontrollerbar kløe som kommer med leverproblemer skjer når leveren ikke lenger kan utføre sin jobb med å filtrere giftstoffer ut av kroppen, ifølge University of Illinois Medical Center. Som galle og avfall bygge opp i blodet ditt, de gjør huden utrolig kløende, særlig om natten.

Kurere kløende hud av leverproblemer

Så snart tilstanden blir identifisert og behandlet, bør kløe gå bort. Under behandlingen prosessen kan du be legen om å forskrive medisiner eller kremer med aktuelle anestetika som lidokain eller benzokain, eller salver og kremer som mentol, kamfer eller Calamine å bidra til å håndtere kløe hud, ifølge CNNhealth.

Hva annet forårsaker kløende hud?

Noen vanlige årsaker til kløe i huden, ifølge Mayo Clinic, inkluderer allergisk reaksjon, hudsykdommer som eksem eller psoriasis, en reaksjon på medisiner, eller en bivirkning av virusinfeksjoner som vannkopper og meslinger. Et antihistamin bør bidra til å roe ned kløe sensasjon.

Andre symptomer på leverproblemer

Når leveren er skadet til et visst punkt, kan det ikke lenger helbrede seg selv og ikke lenger fungerer. Hvis du merker andre enn spent som gulnende hud og det hvite i øynene, mørkere urin, leire-farget avføring, uforklarlig vektøkning eller tap og alvorlige svingninger i humør og søvn symptomer, kontakt helsepersonell.