Digidexo.com

Hvordan behandle Hard hud på ballen av foten min

Iført feil sko størrelse, kan feil polstret sko eller høye hæler forårsaker hard hud for å danne på ballene dine føtter. For mye press og friksjon fra over tette sko gjør skoen til å gni mot foten din og forårsake blemmer eller blåmerker. Foten utvikler et lag av døde hard hud kalles en callus som en naturlig form for foten beskyttelse. Går barbeint fører også hard hud for å danne som en naturlig beskyttelse mot bakken. Unn dine calluses ved å fjerne død hud og skape riktig polstring for sålen på skoene dine.

Bruksanvisning

Sug foten i en fot badekar fullt av komfortabelt varmt vann i 10 minutter for å myke opp de døde hard hud av callus. Klapp foten tørr med et håndkle.

Fjern døde hvite huden på ufølsom ved å gni en pimpstein eller callus fil frem og tilbake over den. Stopp innlevering når foten er glatt å ta på og du kommer til under-lag av huden som er i samme farge som resten av foten. Påfør håndkrem med 20 prosent urea til ballen av foten til å myke opp de resterende hard hud.

Sett inn et par av skum-gummisåler i skoene dine. Gå i skoene for en uke for å gjøre inntrykk på sålene. Fjern innleggene fra skoene. Undersøk inserts for depresjon eller området du flatet ved å gå på den. Den flate området er der du setter vekten på ballen av foten og friksjonen av bevegelsen fører til en callus å danne.

Forsterk de flate områdene av skoen innsatser med ekstra polstring for å fordele vekten vekk fra ballen av foten din. Mål med en linjal 1/8 tommer tykt skum i to 1/2-tommers med 2-tommers strimler og skjær dem ut ved hjelp av en saks. Lim strimler på venstre og høyre side av sålen er flatt område med superlim. Skjær en 2-tommers med 2-tommers stripe ut av 1/8-tommers tykke skum. Lim strimmelen bak det flate område av innersålen, noe som er den siden av det flate området som vender mot hælen.

Tips og advarsler

  • Ikke forsøk å kutte vekk foten calluses med saks eller en kniv som du kan kutte for dypt og såret selv. Foot sår smitter lett, og du kan ende opp med å måtte ta antibiotika.