Digidexo.com

Hvordan er navlestreng dannet?

Hvordan er navlestreng dannet?

Hva er en navlestreng?

Navlestrengen er koblingen mellom fosteret og morkaken. Navlestrengen er også referert til som livslinjen til de to. Ved den femte uken av en kvinnes graviditet, er navlestrengen dannet. Formålet med navlestrengen er å skjerme de fartøyene som reiser midt fosteret og morkaken. Dersom fosterets blod er kompromittert, kan navlestrengen fartøyene resultere i alvorlige skadelige effekter på velferden til foster og nyfødte.

Hvordan er navlestreng dannet?

Embryoet er festet til placenta gjennom en forbindende stilken nær slutten av den tredje uke av fosterutvikling. Nær den 25. dagen, er plommesekken dannet og etter den 28. dagen, er plommesekken anstrengt ned til en vitelline fartøy som er omsluttet av en umbilical ring. Nær slutten av den femte uken navle ringen består av en forbindende stilken som passerer allantois (utførselskanal) som består av to navlestreng arterier og en vene.

Vitelline duct (åk sac stengel) og et fartøy som linker til intra- og extraembryonic cølomepitelet hulrom. I nærheten av den tiende uken, utvikler mage-tarmkanalen og strekker seg utover hele veien gjennom navle ringen og danner et fysiologisk felles prolaps inn i navlestrengen. Vanligvis er de løkker av tarm trekke i nærheten av slutten av den tredje måned. Det er tider når varige navlestrenger avslører vitelline og allantoiske kanaler, så vel som deres tilkoblede fartøy, spesielt når fosterets enden av ledningen er inspisert.

Hva gjør den navlestreng Består av?

Navlestrengen inneholder vanligvis to umbilical blodårer arterier og en umbilical vein som er forankret i en fri bevegelse, rik, proteoglycan matrise. Det fritt bevegelige matrise er referert til som Wharton gelé og gir beskyttelse til den svært kritisk vaskulær næring som forbinder og støtter fosteret og placenta, navlestrengen. The Wharton Jelly har egenskaper som ligner på en polyuretan pute i at hvis du prøver å vri det, det er motstandsdyktig mot kompresjon eller noen form for vridning.
Én prosent av navlestrenger kan bestå av bare en arterie i motsetning til de vanlige to arterier og mange av de nyfødte ikke besitter noen merkbare helsemessige problemer når født koblet til en navlestreng som har kun en arterie.

Hvor lang tid tar det navlestreng få?

Lengden av en navlestreng er avhengig av fosterets bevegelser. Jo mer fosterets bevegelser, jo lenger kabelen blir, og vice versa; den mindre fosteret beveger seg, vil den kortere navlestrengen være. På en vanlig basis, strekker den humane navlestreng til en lengde på omtrent 60-70 cm full sikt. En lengre navlestreng, derimot, er mye mer utsatt for knuter opp og hemmende rundt fosteret, særlig hemmende nakken på fosteret. En lengre tråd kan også ende opp utenfor livmoren på et tidspunkt under levering av barnet som kan resultere i død av fosteret. Derfor er det svært viktig å grundig undersøke og overvåke moren gjennom hele svangerskapet. Lengden av navlestrengen, enten kort eller lang, ikke påvirker fosterblodstrøm, men.