Digidexo.com

Hva er fordelene med CPAP Therapy?

Hva er fordelene med CPAP Therapy?


Kontinuerlig positivt luftveistrykk, eller CPAP, brukes til behandling av søvnapné ved å levere en jevn strøm av komprimert luft fra en liten maskin gjennom en slange som er koblet til en ansiktsmaske eller neseputer som passer inn i neseborene. Den kontinuerlige strøm av luft skaper trykk som holder luftveiene åpne. Søvnapné oppstår når musklene i luftveiene slappe av, forårsaker en innsnevring som begrenser eller slutter å puste. Som et resultat, når mindre oksygen hjernen, som sender et signal til kroppen for å våkne opp. I noen tilfeller kan det skje på flere hundre ganger en natt. Ved hjelp av CPAP for å behandle obstruktiv søvnapné har vist seg å gi betydelig helse- og livskvalitet fordeler, forutsatt pasienter i overensstemmelse med terapien. Til tross for de kjente fordelene en god del av dem ikke.

Compliance nøkkelen til suksess

Ifølge studier, er suksess i behandling av søvnapné med CPAP stor grad bestemt av pasientens etterlevelse. Frekvensen og lengden av tid som CPAP anvendes har en direkte korrelasjon til behandling suksess og pasient forbedring.

Justere noen ganger vanskelig

Noen pasienter har relativt få problemer med å tilpasse til terapi. Andre finner det svært vanskelig, kanskje umulig, å få acclimated til tungvint og ubehagelig hodet utstyr og pusteapparat som må brukes mens du sover.
Pasientklager inkluderer:

-Anxiety Fra seg en maske som dekker nese og / eller munn

-Tørr Nese og hals

-Headaches

-Skin Irritasjon

-støy Av CPAP maskin holde dem våken.

CPAP-behandling etterlevelse priser på rundt 70 prosent er ganske typisk, og øke til rundt 80 prosent når helsepersonell gir pasienten utdanning, støtte og oppfølging. Compliance er bare om lag 50 til 60 prosent uten klinisk støtte.

Umiddelbare fordeler

De i stand til å justere seg til terapi og gjøre de nødvendige atferds og livsstilsendringer se mange, og i noen tilfeller, nesten momentant helsemessige fordeler. CPAP-behandling:

-reduserer Hjertesykdom og risiko for slag ved å senke blodtrykket og tar belastningen av hjertet, så det er lov til å fungere mer normalt;

-reduserer Risiko for diabetes. Mange med søvnapné har også diabetes og behandling av søvnapné hjelper kontroll blod sukker nivåer, noe som reduserer helserisikoen av relaterte komplikasjoner som fedme og høyt blodtrykk;

-forbedrer Våkenhet og konsentrasjon. Behandlingen kan bidra til å gjenopprette normale søvnmønster, som igjen bedrer søvnen og reduserer søvnighet på dagtid. Denne reduksjonen i søvnighet på dagtid gir bedre produktivitet hjemme og jobbe og færre trafikkulykker.

Bedrer livskvalitet

CPAP kan påvirke pasientens følelsesmessig stabilitet og livskvalitet ved å lindre symptomer på depresjon og angst, ofte forårsaket av mangel på restorative søvn. A Journal of Clinical Sleep Medicine studie fant at bedring i søvn kontinuitet fra CPAP terapi resulterer i en statistisk signifikant langsiktig reduksjon i symptomer på depresjon. CPAP kan også redusere medisinske utgifter. Behandle søvnapné med CPAP har den ekstra fordelen av å hjelpe behandle andre relaterte symptomer og tilstander, som høyt blodtrykk og diabetes. Resultatet er færre legebesøk og en påfølgende reduksjon i tilknyttede medisinske og kirurgiske kostnader. CPAP reduserer og i noen tilfeller eliminere snorking. Denne fordel kan ikke være så merkbar for pasienten, men det er til pasientens seng partner. Partnere rapporterer ofte bedre søvnmønster av sine egne etter CPAP har blitt brukt.

Nyoppdagede Benefit

CPAP blir nå brukt med suksess som en post-op terapi for hjertekirurgi. Mai 2009 utgaven av Chest publisert en fersk studie som fant CPAP hindrer lungebetennelse, hypoksemi og andre lungekomplikasjoner i post-op hjertet kirurgi pasienter ved å forbedre blodoksygene uten å påvirke hjerterytmen og blodtrykket. Det er ikke bare fordeler pasienten, men reduserer også frekvensen av reinnleggelse knyttet til disse komplikasjonene, holde senger åpen og koster ned. Studien konkluderte også med at CPAP var en godt tolerert, enkel og rimelig postoperativ terapeutisk teknikk.

Behandling av valg

Like vanlig som diabetes, påvirker søvnapné mer enn 12 millioner amerikanere ifølge National Institutes of Health. CPAP-behandling er ansett som den mest effektive, ikke-kirurgisk behandling for obstruktiv søvnapné og leger vanligvis anbefaler det som sin første behandling av valget. Imidlertid kan etterlevelse av behandlingen hindret av noen av de utfordringene pasientene står overfor. Suksess er forbedret ved å nøye følge behandlingen foreskrevet av lege og søker veiledning, opplæring og støtte fra helsepersonell når det oppstår vanskeligheter.